Læsetid: 6 min.

Kill Bill er heltindens kritik af vores forestillinger om kvinden

Tarantinos helte og skurke, ikke mindst de ultracool, ordknappe og hypervoldelige heltinder, bebor ikke denne verden, men en filmverden. Og i den virtuose actionhævnkomedie ’Kill Bill Vol. I + II’ spiller Uma Thurman exploitation-genrens drøm, men hun giver også fem fuckfingre til mentor Bills fiktion om hende
Uma Thurmans Beatrix er meget mere Dræber i ’Kill Bill Vol. I+II’ end hun er nogens varme hustru. Men først og fremmest, må vi forstå, er hun Moder. Eller hvad?

Uma Thurmans Beatrix er meget mere Dræber i ’Kill Bill Vol. I+II’ end hun er nogens varme hustru. Men først og fremmest, må vi forstå, er hun Moder. Eller hvad?

CAP/KFS

10. august 2019

I Quentin Tarantinos fjerde spillefilm, den todelte biografbasker Kill Bill Vol. I+II (2003 + 2004), genforenes den tidligere lejemorder Beatrix (Uma Thurman) omsider med sin ekselsker og mentor Bill.

Bill (David Carradine) har fire år tidligere opsøgt sin bortløbne, højgravide lærling, slået hendes forlovede og alle hendes nye venner ihjel og med et skud i hovedet sendt hende ind i en årelang koma, hvorfra hun er vågnet ulykkeligt barnløs og køligt hævngerrig.

Hun myrder over de to film og fire timer alle Bills medskyldige i et virtuost koreograferet voldsridt. Og så finder hun omsider Bill i hans nye hjem sammen med deres fælles datter, som han har stjålet fra hendes komatøse krop.

Bill er, som så mange, mange mænd i Tarantinos uhyrligt velskrevne filmunivers, en monologens mester. Efter at have ladet Beatrix putte deres datter skyder han hende med en pil med sandhedsserum. Og så begiver han sig roligt og mageligt ud i en velturneret analyse af forskellen på Spiderman og Superman.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nike Forsander Lorentsen

Kill Bill Vol. 1-2 rekommenderes at ses. Quentin Tarantino er heftig og lige direkte på ikke så meget vrøvl. Skildrer kvinder som mænds dypere sind 'hævnen', på godt og ondt.

Søren Kristensen

Husker intet af disse film, men jeg ved jeg har forsøgt at se dem - eller i hvert fald én af dem. Men jeg falder så også ret hurtigt i søvn, hvis ikke noget fanger min opmærksomhed indenfor de første tyve minutter.

Der er mange interessante personer med i Kill Bill. Udover de nævnte også luderkarlen Esteban Vihaio med den bløde stemme. Og så Texas Ranger Earl McGraw. Den Texas-panser der ankommer til Wedding Chapel Massacre i første scene af Kill Bill 2 i bil. I I hans forruden har han 5-6 forskellige solbriller liggende, hvis han nu for brug for det. Han spytter ud til siden 3-4 gange i en lang scene. Hans søn Edgar er allerede ved at gennemgå gerningsstedet i kirken. Earl finder snart ud af at bruden ikke er død alligevel. Earl irettesætter sin søn for at bande i guds hus.

https://www.youtube.com/watch?v=4qyZQTjS6Ks

Jens Pedersen

Aner ikke om det er en slet skjult reference til komponisten Seiji Ozawa, men deres mester hedder ellers "Pai Mei" efter den legendariske personlighed i det feudale Kina....