Læsetid: 2 min.

Magnus Carlsens fæle nedtur i Saint Louis

Den norske verdensmester led en række mystiske og forsmædelige nederlag i hurtigskak og lynskak
Den norske verdensmester led en række mystiske og forsmædelige nederlag i hurtigskak og lynskak

Terje Bendiksby

15. august 2019

Den verdensomspændende Grand Chess Tour er i august nået til det amerikanske skakmekka Saint Louis, hvor de deltagende stormestre i første omgang har spillet ’Rapid and Blitz’, dvs. hurtig- og lynskak.

Den norske verdensmester Magnus Carlsen, der i 2019 ellers har vundet alt, hvad han har været i nærheden af, kom ud for en fæl nedtur og scorede blot 17 af 36 mulige points i de to discipliner, altså lige under 50 procent. Det rakte blot til en sjetteplads blandt de ti deltagere, og undervejs led Carlsen en række mystiske og forsmædelige nederlag – mange af dem i høj grad selvforskyldte.

Den norske hjemmeside Bergensjakk forklarer det chokerende pauvre resultat med »tvivlsomt og risikabelt åbningsspil« – verdensmesteren havde åbenbart ikke lyst til at vise sine medbejlere til VM-titlen, hvad han har på lager i de mere gængse åbninger, og kastede sig derfor ud i en række eksperimenter, der ved et par lejligheder tangerede det groteske.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu