Læsetid: 6 min.

Mediepolitisk status: Det borgerlige medieforlig ændres – men det vigtigste er gennemført

Hvad er der allerede sket, og hvad kommer der til at ske på det mediepolitiske område nu, hvor Joy Mogensen har overtaget kulturministerposten fra Mette Bock? Lasse Jensen leverer et overblik
Joy Mogensen vil først indkalde til forhandlinger om et nyt medieforlig i begyndelsen af 2020. Ikke kun fordi hun skal på barsel fra den 1. oktober, men først og fremmest fordi finansloven for første gang i historien bliver central for mediepolitikken. 

Joy Mogensen vil først indkalde til forhandlinger om et nyt medieforlig i begyndelsen af 2020. Ikke kun fordi hun skal på barsel fra den 1. oktober, men først og fremmest fordi finansloven for første gang i historien bliver central for mediepolitikken. 

Claus Bech

26. august 2019

Listen over punkterne i det medieforlig, som VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti indgik i juni, 2018 er lang. I dag er mange af punkterne lagt i dybfryseren, indtil et nyt medieforlig er stablet på benene af kulturminister Joy Mogensen. Og det sker først næste år.

Lige efter nytår kommer vi til at se og høre det borgerlige forlig. Det sker 1. januar, når første del af nedskæringen af DR føres ud i livet: Tre tv-kanaler (DR3, DRK og DR Ultra) og to DAB-radiokanaler (P8Jazz og P6Beat) forsvinder. Sammen med knap 400 DR-medarbejdere.

Allerede 1. november mærker vi så en anden af forligets konsekvenser: Her går den nye statsbetalte FM-radiokanal Radio4 i luften fra hovedkvarteret i Aarhus. Samme dag skal vi skifte fra FM til det digitale DAB, hvis vi vil lytte til Radio24syv, eller noget der ligner. Det kræver en DAB+radio, som man skal købe.

Langt de fleste biler har ikke en indbygget DAB. Hvis man lytter via nettet, er der ingen problemer. De lidt ældre lyttere, der elsker taleradio, får fordoblet antallet af talekanaler ud over DR’s P1.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • Christian Mondrup
Dorte Sørensen og Christian Mondrup anbefalede denne artikel

Kommentarer