Læsetid: 6 min.

’Multinationale firmaer består jo også af LGBT-personer’

Der er ikke nødvendigvis nogen modsætning mellem de firmaer, der deltager i Copenhagen Pride, og de LGBT-personer, hvis rettigheder hele paraden drejer sig om. Det siger Lasse Posborg Michelsen, der for andet år deltager i priden sammen med sin arbejdsplads, revisions- og konsulentvirksomheden Deloitte
Det er de færreste firmaer, der har ligestilling af og rettigheder for LGBT-personer som en central del af deres forretningsplan, men for Lasse Posborg Michelsen betyder det meget, at hans arbejdsplads deltager i Copenhagen Pride.

Det er de færreste firmaer, der har ligestilling af og rettigheder for LGBT-personer som en central del af deres forretningsplan, men for Lasse Posborg Michelsen betyder det meget, at hans arbejdsplads deltager i Copenhagen Pride.

Anders Rye Skjoldjensen

17. august 2019

Inden fotografen og jeg mødes med Lasse Posborg Michelsen, skriver han en sms og spørger, om han skal møde op i sit arbejdstøj og se »konsulentagtig« ud i et jakkesæt eller hellere komme som sit »casual jeg«. 34-årige Lasse Posborg Michelsen arbejder som konsulent i konsulent- og revisionsvirksomheden Deloitte, der har godt 2.000 ansatte i Danmark, og han vælger at komme som sit casual jeg iført cowboybukser og sort uldtrøje.

For to år siden var han med til at starte et LGBT-netværk ved navn Globe på sin arbejdsplads. Netværket laver sociale arrangementer i løbet af året og arbejder for at skabe synlighed, åbenhed og gode personalepolitikker for arbejdspladsens LGBT-personer. Det er dette netværk, der har tilmeldt, bestilt og pyntet den ballonklædte vogn, han i dag, lørdag, følges med, når Copenhagen Pride går gennem København. Godt 120 kolleger er med. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Troels Ken Pedersen
  • Olav Storm Jensen
Troels Ken Pedersen og Olav Storm Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Per Christiansen

Har revideret mit syn på disse mennesker 100%.
Er også opvokset med det syn at man skulle se ned på de mennesker.
Min erfaring er, at det er søde, dygtige, og hårdtarbejdende mennesker.

Steffen Gliese

At Priden har kunnet penetrere det private erhvervsliv er en bedrift, der øger manifestationens styrke. Den er med til at fremme respektabiliteten, men også en yderst vigtig evne for virksomhedernes fremtræden i en dansk offentlighed af ikke kun at tage sig selv voldsomt højtideligt.

Rikke Nielsen

Multinationale selskaber har vel ikke en seksualitet, og hvilken seksualitet den enkelte medarbejder har, er vel en privatsag. Men jeg forstår godt, at mange organisationer alligevel udnytter Priden til at promovere sig selv. Arbejdsmarkedet mangler arbejdskraft, og jeg tror det at udtrykke en værdi omkring tolerance og diversitet, kalder på mange potentielle nye medarbejdere. Også de nye borgere, der ellers ikke er vant til at blive behandlet godt af det officiele Danmark.

Søren Kristensen

Nu forstår jeg bedre hvorfor jeg altid glemmer, selv efter at have Googlet. LGBT jo en mangelfuld betegnelse, når der mangler Q, og er G og B egentlig ikke det samme, for hvis G dækker begge køn, er der så nogen grund til at benævne B? En skærpende årsag til forvirringen kan være at jeg heller aldrig fik helt styr på de fire basekoder: A, T, C og G. Men de kan selvfølgelig også bare Googles.

Eva Schwanenflügel

Man plejer også at sige LGBT+..
Og så er Q kun begyndelsen ;-)

B'et dækker over bøsser, altså homoseksuelle mænd, og er en fuldkommen dansk opfindelse, et oprør mod det pæne udtryk "homofile", mens gays dækker over både mandlige og kvindelige homo'er, og stammer fra engelsk. Der er således forskellige kulturelle oprindelser og synonymer bag brugen af disse betegnelser.