Læsetid: 9 min.

Nycirkus hitter i Berlin – og Europa. Men i Danmark er rygtet stadig plettet af Uffe Elbæk-sagen

Berlins charmerende festival for nycirkus fejrer fem års fødselsdag med knagende vokseværk og højtflyvende kunstneriske ambitioner, der begraver de fleste anklager om kitsch, gøgl og glade amatører. Balladen om Uffe Elbæk og den danske nycirkusuddannelse, som nu er lukket, får derimod de fleste danske talenter til at søge ud i Europa
Berlin Circus Festival foregår på Tempelhofer Feld.

Berlin Circus Festival foregår på Tempelhofer Feld.

Christoffer Collina

30. august 2019

Mod den knaldblå himmel med skarpe sensommerskyer ser den rulleskøjtende trapezartist nærmest ud til at ophæve tyngdekraften.

Hendes lyrisk svævende indslag varer dog kun et par minutter. Derefter vender de seks kvindelige artister fra den fandenivoldske finske nycirkusgruppe Sisus Sirkus atter tilbage til omdrejningspunktet i deres show: ekvilibristisk akrobatik blandet med tossede tyggegummi- og støvsugertrick, millimetertimede gags med deres meterlange fletninger og hårdtpumpet gang i gaden, der får publikum til at huje af grin og klappe af fryd.

Scenen vidner om, at der atter er Berlin Circus Festival på Tempelhofer Feld – Berlins lukkede lufthavn, der med den mastodontiske lufthavnsbygning fra nazitiden udgør en spektakulær kulisse for de finske udskejelser.

Men Sisus Sirkus, der ikke leverer en gennemgående fortælling eller et færdigt budskab i deres stykke, er langtfra de eneste optrædende. Over ti dage optræder 14 vidt forskellige internationale trupper.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu