Læsetid: 8 min.

Tobias Bukkehave bruger længslen efter ungdommens skateboarding i sit forfatterskab

Tobias Bukkehave er fantasy- og thrillerforfatter. Han er disciplineret, og han vil have succes. Det er hans drivkraft, men han er også en anarkisøgende skater, der hele sit liv har søgt ind i subkulturen, der dyrker friheden og festen. Her fortæller han om, hvordan han lever mellem disciplinen og friheden
Forfatter Tobias Bukkehave skater ikke lige så meget, som han tidligere har gjort, og derfor er skateboarding forbundet med melankoli for ham. Den følelse bruger han i sit forfatterskab: »Det er et tab, som fylder mig med en energi, og det er en energi, som jeg skriver på.«

Forfatter Tobias Bukkehave skater ikke lige så meget, som han tidligere har gjort, og derfor er skateboarding forbundet med melankoli for ham. Den følelse bruger han i sit forfatterskab: »Det er et tab, som fylder mig med en energi, og det er en energi, som jeg skriver på.«

7. august 2019

Skateboardets små hjul larmer denne varme sommerdag, og den 38-årige forfatter Tobias Bukkehave svæver ubesværet hen over asfalten. Han hopper svedende rundt i den lille skatepark på Islands Brygge.

Han udbryder små jubelråb, når han lander et trick og råber opgivende, når det ikke lykkes. Han vil lande et stort trick, som han ikke er sikker på, at han kan lave. Han råber til fotografen:

»Hvis jeg lige kan finde mine testikler frem, så kan jeg lykkes med det her!«

Tobias Bukkehave er forfatter til de anmelderroste børnebøger om drengen Elmer Baltazar, der bliver suget ind i fantasiverdenen Arkadia. Her kæmper den unge dreng mod mørke kræfter i et computerspilunivers, hvor hans ven Emmy er kommet i kløerne på den onde heksedronning.

Tobias Bukkehave skriver i bøgerne om venskabets betydning i en verden, hvor relationerne mellem børn og unge er påvirket af den digitale verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Et kort sekund læste jeg: Tobias Bukkehave har dyrket friheden og festen som skattefri borger. Nu bruger han længslen efter ungdommens skattefrikort i sit forfatterskab.