Læsetid: 9 min.

TV som sutteklud: I tv-seriernes guldalder foretrækker vi de gamle sitcoms

Det siges, at streamingtjenesterne har skabt en ny guldalder for ambitiøse tv-serier af høj kunstnerisk kvalitet – men seertallene taler et andet sprog: Det tv, vi helst vil se, er trygge nostalgiske genudsendelser af ’Friends’ og ’Frasier’ fra 1990’erne – måske fordi de minder os om en mere uskyldig tid, før internettet blev stort, og unge mere alene
Netflix er populær af samme grund, som Friends er populær – begge er simpelt hen lette at se.

Netflix er populær af samme grund, som Friends er populær – begge er simpelt hen lette at se.

Warner Bros.

27. august 2019

I allerførste episode af BoJack Horseman – en Netflix-animationsserie med et satirisk take på Hollywood – kan man høre seriens hingst-hovedperson (der lægger navn til serien) udtale en rablende nostalgisk monolog om Horsin’ Around – den (fiktive) feelgood-sitcom, der i 1990’erne gav ham gennembruddet som tv-stjerne:

»For mange mennesker er livet ligesom ét langt spark i tissetrolden,« siger han.

»Når man kommer hjem efter en lang dag med spark i tissetrolden, vil man bare flade ud med at se et show om gode rare mennesker, som elsker hinanden – og hvor alt, ligegyldig hvad der sker, ender godt efter en halv time.«

BoJack Horseman er sjælden på Netflix. Den er nemlig både a) en original Netflix-produktion, b) lovprist af kritikerne og c) særdeles populær. I USA er serien den 15. mest sete på Netflix ifølge opgørelser fra analysebureauet Jumpshot, som man er henvist til at bruge, da Netflix aldrig selv offentliggør sine seertalsstatistikker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Johnny Christiansen
  • David Zennaro
Johnny Christiansen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Johnny Christiansen

tja hvad skal man sige, når Pris allerede i 1982 i den første Blade Runner sagde "Then we're stupid, and we'll die."

en ting er i hvert fald sikkert; hvis det er sådan folk lever deres liv, bliver det aldrig anderledes, og så er det sådan de dør.

bevares, jeg kan da godt forstå behovet for bevidstløs fortabelse i nu'et, men når jeg har det behov, lægger jeg hellere et par puslespil på min tablet. Det er trods alt bedre end bevidstløs programmering af sindet, når det er i dets mest sårbare tilstand.

Steffen Gliese

Jeg orker ikke at begynde på det med streamede serier, bortset fra visse af faglig interesse.
Men jeg glæder mig da over, at det er en udvej for de danske skuespillere, der spares væk på teatrene og i dansk radio og fjernsyn.

tja, når det meste af sendefladen består af væg-til-væg sport med tilhørende endeløse analyser, samt genudsendelser og udvekslede udsendelser med STV1, så vælger de fleste vel det, de finder mindst kedeligt. Det er lidt lige som en grønthandler med et ganske lille udvalg: her kommer det også hurtigt til at se ud som om de fleste vil have agurker.

Skribenten overser jo totalt og helt og aldeles, at f.eks, Netflix kaster en hel masse euros og dollars mm. og mv. ind i produktioner, tv-serier, film og dokumentarer, der ellers aldrig ville blive lavet, f.eks. en kritisk dokumentar om The Family, som efter sigende! har bestemt næsten alt i USA i de sidste 50 til 60 år! Eller spændende serier fra den brasilianske og columbianske regnskov som f.eks. Green Frontier; også tyske, franske, spanske mm. serier har Netflix satset penge på - serier som vi ellers ikke ville få mulighed for at se her i DK, også canadiske serier som f.eks. The Slasher kan ses på Netflix her i DK...

Søren Nielsen, Carsten Wienholtz og Søren Bro anbefalede denne kommentar