Læsetid: 8 min.

Woodstock 50 år: Dengang bomberne forvandlede sig til sommerfugle over en mark nær White Lake

Tre dage med fred og musik er gået over i historien som festivalen, hvor hippiekulturens idealer peakede. Men fejringen af halvtredsåret for Woodstock Music And Art Fair blev en fuser. Og en påmindelse om, at de utopiske tidslommers tid er forbi
I midten af august 1969 – under en måned efter at USA havde fuldført Apollo-11-missionen, og astronaut Armstrong satte det første fodaftryk på månen – slog op mod en halv million unge lejr på en mark ved White Lake i Bethel, cirka 60 kilometer fra New York City. Woodstock var i gang.

I midten af august 1969 – under en måned efter at USA havde fuldført Apollo-11-missionen, og astronaut Armstrong satte det første fodaftryk på månen – slog op mod en halv million unge lejr på en mark ved White Lake i Bethel, cirka 60 kilometer fra New York City. Woodstock var i gang.

Ilene Levine/The Museum at Bethel Woods/Ritzau Scanpix

16. august 2019

Fredag er det halvtredsåret for åbningen af Woodstock Music And Art Fair. Det skulle have været fejret med en jubilæumsfestival, Woodstock 50.

Den blev lanceret som ikke blot en musikfestival, men også en aktivistisk begivenhed, der skulle mobilisere den demokratiske deltagelse hos publikum i samarbejde med organisationen HeadCount, der arbejder med at få flere unge amerikanere til at registrere sig som vælgere.

Men vilkårene for koncerter og kulturbegivenheder er anderledes i dag end dengang i de glade 60’ere.

Også musikken er forandret. Hos den amerikanske ungdom er hiphop i dag en større spiller end rocken, og derfor var rapperne Chance The Rapper og Jay-Z tiltænkt som trækplastre, ud over de i dag kanoniserede rocknavne, der også stod på scenen i 1969 – blandt andet havde Santana, John Fogerty og Country Joe McDonald indvilget i at deltage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Johnny Christiansen
Johnny Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu