Læsetid: 4 min.

Claus Ladegaard: »Vi plejede selv at omprioritere, men før gjorde vi det for at kunne udvikle os«

Nedskæringer har medført, at der ikke længere er råd til udvikling i samme grad som før på Det Danske Filminstitut. Instiuttets adm. dir. Claus Ladegaard fortæller, at det blandt andet har kostet danskerne en streamingplatform, der skulle gøre så mange danske dokumentarfilm som muligt tilgængelige for alle
Nedskæringer har medført, at der ikke længere er råd til udvikling i samme grad som før på Det Danske Filminstitut. Instiuttets adm. dir. Claus Ladegaard fortæller, at det blandt andet har kostet danskerne en streamingplatform, der skulle gøre så mange danske dokumentarfilm som muligt tilgængelige for alle

Mia Mottelson

27. september 2019

Claus Ladegaard kan egentlig godt se fornuften i at spare to procent om året, som Filminstituttet – hvor han er direktør – og andre statsinstitutioner er blevet pålagt. Det gjorde instituttet faktisk i forvejen.

»På en måde er det en sund øvelse,« siger Claus Ladegaard:

»Vi plejede også at omprioritere. Men før gjorde vi det for at kunne udvikle og forbedre det, vi er sat i verden til,« uddyber han og hentyder til, at pengene nu ikke længere omprioriteres internt, men til andre statslige områder.

Information har ringet til Claus Ladegaard for at spørge, hvilke konsekvenser omprioriteringsbidraget, de af staten pålagte to pct. årlige besparelser, har haft for Filminstituttets virke – hvilken effekt har det på det, som instituttet opfatter som sin kerneydelse?

Det Danske Filminstitut er oprettet i 1997 efter vedtægter i filmloven, i hvilken instituttets organisering og formål står formuleret.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu