Læsetid: 13 min.

Edward Snowden: Nu var der endelig noget at kæmpe for

I et uddrag fra hans erindringer, der udkommer i dag, fortæller den amerikanske whistleblower Edward Snowden om sine oplevelser den dag, da tårnene i New York faldt, og hvorfor han besluttede sig for at melde sig til hæren
Terrorangrebet på tvillingetårnene i New York var med til, at Edward Snowden efterfølgende meldte sig til den amerikanske hær.

Terrorangrebet på tvillingetårnene i New York var med til, at Edward Snowden efterfølgende meldte sig til den amerikanske hær.

ritzau scanpix

17. september 2019

Når jeg prøver at forstå forløbet i de sidste to årtier, vender jeg tilbage til september 2001 – til denne ground zero-dag og dens umiddelbare efterspil. At vende tilbage til det pågældende efterår betyder at konfrontere sig med en mørkere sandhed end de løgne, der forbandt Taleban med al-Qaeda og fremtryllede Saddam Husseins ikkeeksisterende lagre af masseødelæggelsesvåben.

I sidste ende vil det sige at konfrontere sig med den kendsgerning, at det blodbad og magtmisbrug, der kendetegnede mine første år som voksen, ikke kun blev skabt i regeringen og hos efterretningstjenesterne, men også i samtlige amerikaneres sjæl, min egen indbefattet.

Jeg begyndte at arbejde som webdesigner for en pige, jeg mødte til undervisning. Hun, eller vel snarere hendes virksomhed, hyrede mig sort for den på det tidspunkt overdådige løn af 30 dollar i timen kontant. Fidusen lå i, hvor mange timer jeg reelt fik betaling for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu