Folk
Læsetid: 1 min.

Folk

Kultur
9. september 2019

Margaret Atwood I

Den canadiske forfatter udgiver tirsdag efterfølgeren til den dystopiske romanklassiker ’The Handmaid’s Tale’. ’The Testaments’ hedder den, og den foregår 15 år efter slutningen på foregængeren og skildrer det brutale, kvindefjendske teokrati Gilead gennem tre kvinders blik.

Margaret Atwood II

Hvad der sker med hovedpersonen i ’The Handmaid’s Tale’, Offred, efter romanen slutter, har tv-serien af samme navn efterhånden brugt tre sæsoner på at fortælle. Atwood har været konsulent på seriens manuskript og har måske også opdaget, at der er brug for at rykke fokus.

Margaret Atwood III

Serien er ikke blevet decideret ringe, det er den for velfilmet, velspillet og velproduceret til. Men man begynder at kunne mærke grænsen for, hvor dramatisk oprørskampen i det lavteknologiske overvågningssamfund Gilead kan være, hvis den samtidig skal virke troværdig.

Margaret Atwood IV

Hovedpersonerne i ’The Testaments’ er en ung kvinde fra Gilead, som kæmper for ikke at blive tvangsgift, en ung kvinde fra nabolandet Canada, som betragter Gilead udefra, og den fra etteren og tv-serien velkendte mellemleder i Gileads undertrykkelsesindustri, tante Lydia.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her