Læsetid: 2 min.

Fotoredaktør om Jan Grarup-dokumentar: »Uanset hvilket arbejde, man udfører, bliver det også bare arbejde«

’Krigsfotografen’ er en film om sorg og familie, men også et portræt af en fotografs arbejde. Derfor har vi bedt avisens billedredaktør, Sigrid Nygaard, om hendes perspektiv på filmen

Boris Bertram/Camera Film

19. september 2019

’Krigsfotografen’ er en film om sorg og familie, men også et portræt af en fotografs arbejde. Derfor har vi bedt avisens billedredaktør, Sigrid Nygaard, om hendes perspektiv på filmen.

– Hvilken scene tegner for dig det mest sigende billede af at være fotograf?

»Det er en scene, som ikke handler om, hvordan det er at være krigsfotograf, men om hvordan hverdagen for mange fotografer ser ud. Det er en scene, hvor Jan Grarup i sit hjemmestudie skal tage et portrætfotografi af den franske intellektuelle superstjerne Bernard-Henri Levy. Det er en bestillingsopgave, et motiv han ikke selv har valgt.

Man kan mærke, at Levy ikke synes, at settingen er fed. Han vil ikke bruge den hovedstøtte, Grarup har sat op, han er ikke imødekommende og – modsat mange andre – tydeligvis ikke intimideret af at blive portrætteret af den store fotostjerne Grarup. Grarup er nervøs og virker usikker på situationen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu