Læsetid: 5 min.

Frustrerede forfattere efter forlagsfusion: »Det er fuldstændig uforståeligt«

Forlagsmastodonten Gyldendal meddelte mandag, at den nedlægger Rosinante & Co som et selvstændigt datterselskab og fyrer op mod 30 medarbejdere. Ideen er at spare på det uvæsentlige, husleje og administration, for at give råd til det væsentlige, forfatterne og litteraturen. Men spørgsmålet er, om de ting overhovedet kan skilles ad – og om et forlags identitet er mere end et navn
Christina Hesselholdt er en af mange forfattere, der er rystede over og kede af beslutningen om at nedlægge Rosinante & Co som et selvstændigt datterselskab. Hun ved ikke, hvad der nu skal ske med hendes forfatterskab, siger hun.

Christina Hesselholdt er en af mange forfattere, der er rystede over og kede af beslutningen om at nedlægge Rosinante & Co som et selvstændigt datterselskab. Hun ved ikke, hvad der nu skal ske med hendes forfatterskab, siger hun.

Jens Dresling

17. september 2019

Det var lidt af en bombe, der sprang under forlagsbranchen mandag, da Gyldendal annoncerede, at datterselskabet Rosinante & Co skal lægges ind under hovedforlaget i Klareboderne i København.

Fusionen sker som et led i en større »organisationsændring«, der skal gøre forlagskoncernen mere »strømlinet,« fortæller Gyldendals adm. direktør Morten Hesseldahl, der forventer en årlig tocifret millionbesparelse som følge af fusionen. 

Rosinante & Co’s fem forlagslinjer – Rosinante, Cicero, Høst & Søn, Pretty ink og Flamingo – videreføres under Gyldendal.

»Hele pointen i øvelsen er at lette vores udgifter til husleje og administration, så vi i stedet kan fokusere flere af vores penge på litteraturen, på forfatterne og på læserne,« siger Morten Hesseldahl til Information.

Konkret betyder sammenlægningen, at op mod 30 medarbejdere skal fyres, herunder Jakob Malling Lambert, der har været Rosinantes mangeårige direktør og desuden er redaktør for flere af forlagets prominente forfattere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Jane Krüger
  • Vibeke Jung
  • Marianne Stockmarr
  • Oluf Husted
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Bjarne Toft Sørensen
  • Steffen Gliese
Eva Schwanenflügel, Jane Krüger, Vibeke Jung, Marianne Stockmarr, Oluf Husted, Maj-Britt Kent Hansen, Bjarne Toft Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer