Læsetid: 2 min.

God idé at fremme musikundervisning for børn, Joy Mogensen

Der skal lyde et ja tak, når kulturminister Joy Mogensen melder ud, at de institutioner, der fungerer som trinbræt til kulturområdet – som f.eks. musikskoler og biblioteker – skal i fokus. Selvom de borgernære institutioner typisk hører ind under kommunerne, er der gode (og klassisk socialdemokratiske) grunde til at give dem medvind fra statsligt hold
20. september 2019

Man kan efterhånden godt konstatere, at Joy Mogensen (S) ikke er de hurtige udmeldingers minister. Men at dømme ud fra det første store interview, hun har givet som kulturminister, er der til gengæld håb for en socialdemokratisk kulturpolitik med langsigtede perspektiver.

I et interview i lørdagens Politiken udtaler den tidligere Roskilde-borgmester nemlig, at der skal mere fokus på de institutioner »som faktisk er trinbrættet ind i kulturlivet.« Herefter nævner hun en række institutioner, der for størstedelens vedkommende hører ind under kommunerne: musikskoler, biblioteker, aftenskoler, højskoler, billedkunstskoler og lokale museer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu