Læsetid: 6 min.

Lea Porsager blander ting, som ikke umiddelbart har lyst til at være sammen

Kunstneren Lea Porsager fusionerer kvantefysik og spirituel praksis i sin nye udstilling på Museet for Samtidskunst i Roskilde. [WEAK] FORCE, som udstillingen hedder, er et resultat af et usædvanligt kunstnerophold på CERN i Schweiz
Neutrinohornet (t.v.) er et instrument til indfangning og granskning af den såkaldte neutrinopartikel – også kaldet spøgelsespartiklen – som spiller en fundamental rolle i Lea Porsagers aktuelle udstilling. Hun fandt hornet på et kunsterophold på CERN i Schweiz.

Neutrinohornet (t.v.) er et instrument til indfangning og granskning af den såkaldte neutrinopartikel – også kaldet spøgelsespartiklen – som spiller en fundamental rolle i Lea Porsagers aktuelle udstilling. Hun fandt hornet på et kunsterophold på CERN i Schweiz.

CERN

20. september 2019

I et udstillingslokale på Museet for Samtidskunst i Roskilde går kunstneren Lea Porsager rundt og bakser med en række eksotiske genstande: tre teleskopformede stålhorn, en 3D-animation af en partikels indre liv og en penisknogle fra en hvalros. Plus det løse.

Genstandene er alle en del af kunstnerens kommende udstilling [WEAK] FORCE, der – som altid, når det gælder Lea Porsagers kunst – placerer sig et kryptisk sted mellem videnskabelige indsigter og tantriske udskejelser. Mellem det jordnære og det abstrakte. Mellem kvantefysik og spiritualitet.

Udstillingen i Roskilde er resultatet af et usædvanligt kunstnerophold. I 2018 modtog Lea Porsager en invitation til et artist in residence-forløb blandt fysikere og ingeniører på verdens største forsøgsanlæg for partikelfysik i Schweiz, også kaldet CERN. 

I offentligheden er CERN mest kendt for sin 27 km lange, underjordiske partikelaccelerator – verdens største videnskabelige instrument – men Lea Porsager fandt snart ud af, at der foregår mange andre spændende eksperimenter på det imponerende forskningscenter. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu