Læsetid: 6 min.

Planterne er ligesom os. De sover og kommunikerer som os

Emnet planter er bestemt ikke udtømt. Det skrev Carl von Linné allerede i 1755, og det bekræfter Andreas Eckhardt-Læssøes ’Det skal nok gå’. Måske fordi vi kan måle og iagttage, at de er ligesom os selv
Vi kan måle og iagttage, at planterne er ligesom os selv. Derfor er de evigt interessante for os. Det skrev svenske Carl von Linné allerede om i 1755, og gennem film og digte bekræftes lighederne mellem mennesket og planten.

Vi kan måle og iagttage, at planterne er ligesom os selv. Derfor er de evigt interessante for os. Det skrev svenske Carl von Linné allerede om i 1755, og gennem film og digte bekræftes lighederne mellem mennesket og planten.

T.Bromme, Systematischer Atlas der Naturgeschichte

4. oktober 2019

Planternes hemmelige liv og Planternes søvn kunne være to titler i samme botaniske serie, men det er bare et tilfælde. Planternes hemmelige liv hedder egentlig The Secret Life of Plants og er en dokumentarfilm af amerikanske Walon Green fra 1979 med musik af Stevie Wonder. Planternes søvn henviser til en lille afhandling fra 1755, Växternas sömn, af Sveriges berømte naturforsker Carl von Linné. 

Det er digter Andreas Eckhardt-Læssøes (f. 1989) anbefalelsesværdige debut Det skal nok gå fra 2018, der fik mig til at se The Secret Life of Plants. Et helt kapitel i bogen beskæftiger sig nemlig med denne dokumentar.

Carl von Linnés afhandling har mikroforlaget Virkelig planer om at bringe i Levi Ekbergs danske oversættelse i det næste nummer af Ny Jord – tidsskrift for naturkritik. Det bliver, så vidt vides, første gang, Växternas sömn udgives på dansk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lillian Larsen
Lillian Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Jeg synes bare det er sørgeligt at sommerfuglen er ved at forsvinde fordi folk hellere vil have en bil.

Og ja, jeg er en robot - som har lært mig selv at krydse af hvor mange lyskurve der er på billedet :)