Læsetid: 4 min.

Så har vi balladen: Nelly Sachs-prisen tilbagetrukket

Efter at juryen bag Nelly Sachs-prisen opdagede at Kamila Shamsie gennem en årrække har støttet BDS-bevægelsen, som er en palæstinensisk bevægelse, der arbejder for en boykot af Israel, blev prisen trukket tilbage. Dette har fået over 250 forfattere til at indrykke et åbent brev i London Review of Books, hvor de retter skarp kritik mod beslutningen
Efter at juryen bag Nelly Sachs-prisen opdagede at Kamila Shamsie gennem en årrække har støttet BDS-bevægelsen, som er en palæstinensisk bevægelse, der arbejder for en boykot af Israel, blev prisen trukket tilbage. Dette har fået over 250 forfattere til at indrykke et åbent brev i London Review of Books, hvor de retter skarp kritik mod beslutningen

Jesse Jacob

27. september 2019

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

TYSKLAND & ENGLAND

Nelly Sachs-prisen til Shamsie

Nelly Sachs (1891-1970) var en tysk-svensk jødisk digter og dramatiker, som modtog Nobelprisen i 1966. Nelly Sachs Preis er så en litterær pris på p.t. 15.000 euro, der uddeles hvert andet år af byen Dortmund til en forfatter for »litterært fremragende bidrag til fremme af mellemfolkelig forståelse«.

I år blev det så besluttet at give prisen til den britisk-pakistanske forfatter Kamila Shamsie (f. 1973), der nok er bedst kendt for hendes syvende roman, Home Fire (2017), der var på den lange liste til Bookerprisen og vandt Women’s Prize for Fiction.

Fun fact: I 2012 blev hun medlem af cricketholdet Authors XI, selv om hun aldrig havde spillet cricket før.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Juryen “opdagede” det givetvist ikke men er muligvis blevet presset af Israel. Vi så det herhjemme med Movia hvor en troldehær begyndte at sende forargede emails på engelsk og dårligt dansk til trods for at der nok ikke er mange israelere der læser danske busreklamer.

Kritik af Israel er efter min opfattelse karriereødelæggende for folk der bevæger sig i politik, kultur og medier.