Sådan gik det til, at en homofobisk borgmester fik synliggjort homoseksuelle superheltekys

Det er blandt emnerne, der optager Kulturredaktionen i denne uge, hvor vi også morer os over uforstående Taylor Swift-fans, der giver metalbandet Tools ditto tørt på, glæder os over at BBC’s fremtidige produktioner formentlig skrives af kvinder og ser frem til at danse som i 1989 og 1994 i weekenden
Rio de Janeiros borgmester prøvede at skjule et superheltekys mellem mænd på en bogforside. Nu har alle i hele Brasilien set det

Rio de Janeiros borgmester prøvede at skjule et superheltekys mellem mænd på en bogforside. Nu har alle i hele Brasilien set det

Fernando Souza

Kultur
13. september 2019

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Homofobisk superheltecensur giver bagslag

Lone Nikolajsen

Rio de Janeiros borgmester, Marcelo Crivella, ville bare i al stilfærdighed sikre sig, at ingen uskyldige børn skulle konfronteres med synet af to mandlige superhelte, der kysser. Og det gør heltene Wiccan og Hulkling i tegneserien Avengers: The Children’s Crusade fra 2010, som blev præsenteret i en særudgave på en stor bogmesse i byen.

Crivella bad derfor bogmessen om at emballere alle eksemplarer i sort plastic, dernæst om at fjerne dem. Da ingen adlød, prøvede Crivella at få dem konfiskeret, men da var de næsten udsolgt.

Brasiliens Højesteret erklærede så censurforsøget for ulovligt, mens landets største avis satte tegningen af kysset på forsiden og en youtuber ved navn Felipe Neto uddelte tusindvis af gratis bøger med LGBT-temaer på bogmessen.

Sådan gik det til, at en homofobisk borgmester fik skabt synlighed omkring homoseksuelle superheltekys i nyhedsmedier verden over.

Crunchy Frog i Pumpehuset

Ralf Christensen

Pladeselskabet Crunchy Frog har gjort sig mere end almindelig heldigt bemærket i det danske musiklandskab. Dannet i København i 1994 af de fire medlemmer af det strålende, alternative rockband THAU har de udmærket sig ved at udgive uventet pop og opfindsom rock.

De har vigtige danske rockbands som Düreforsög, Raveonettes og Powersolo på samvittigheden. Og de fandt Junior Senior og Superheroes, hvilket gjorde dem ansvarlige for de første output fra to stærke pophjerner, i dag i international tjeneste. Thomas Troelsen fra Superheroes og Jeppe Breum Laursen fra Junior Senior.

Nu fylder de 25 år og fejrer sig selv med en balstyrisk aften i Pumpehuset lørdag, hvor man kan høre gamle kendinge som The Tremolo Beer Gut, Powersolo og svenske Eggstone. Det bliver sprødt!

Skal Brexit skrives af kvinder?

Katrine Hornstrup Yde

Hvem skriver den verden, vi spejler os i på tv? På føje år er svaret ikke åbenlyst længere Adam Price og venner. Seriebranchen er blevet fornyet af kvindelige stemmer med nye perspektiver og ergo en helt ny mangfoldighed på skærmen.

England har bl.a. Sally Wainwright og så det unge geni Phoebe Waller-Bridge, der har skrevet BBC’s mørke, sjove og groft kønsudfordrende krimiserie Killing Eve, sin egen mesterlige tragikomedie Fleabag og dele af den kommende James Bond-film.

Og af otte pladser på BBC’s nye skrivehold, Writer’s Academy, der skal hjælpe med at tage kampen op med Netflix, blev syv af dem, til akademiudvalgets egen forbløffelse, kvinder.

En af de serier, de alle kommer til at skrive på, er den ærkebritiske uendelighedssoapserien EastEnders. Vi glæder os til at den bliver Phoebe Waller-Bridgeificeret..! Brexit with a queer twist?

 Alt hvad der var godt i 1989 

Cecilie Armand

30 år er gået siden Berlinmurens fald. I den anledning løber kulturhistoriefestivalen Golden Days af stablen fra den 6.-22. september i Storkøbenhavn under temaet 1989. Programmet, som både er for børn og voksne, rummer både filmvisninger og foredrag. Alle, der er født i 1989, får gratis adgang til en lang række museer. 

Og så er der (niog-)firserfitness til de friske og »fællesspisning med 89’er-menu«, hvis nogen i verden skulle lide af gastronomisk længsel efter den fikse færdiggret lørdagskylling, trefarvet is eller karbonader med kogte gulerødder. 

Hvem fanden er TOOL?

Serge Savin

Efter 13 års pause har det amerikanske metalband TOOL udgivet et nyt album, der i sidste uge slog popstjernen Taylor Swifts album af tronen på den amerikanske Billboard-hitliste. Det førte til panik blandt swifties verden over på Twitter.

»… anyways who the fuck is TOOL? and can they move their fat ass like genuienly no idea who that is am i the only one??????« tweetede @eurodoll, og da hun efter det tweet kom under angreb af TOOL-fans, var hendes modsvar kontant:

»go take care of ur wife or kids weirdo«.

Så er intimovervejelserne kommet til dansk film

Anna von Sperling

Sidste år ansatte HBO en intimkoordinator, der skulle sørge for, at alle medvirkende var glade og trygge under optagelser af sexscener, samt overveje, hvordan sex herunder den tvungne af slagsen fremstilles på film og tv.

I denne uge gjorde den første danske filmproducent sig lignende overvejelser. Meta Film indfører nu retningslinjer for sexscener, skriver Politiken. Det kan f.eks. være, at alle skal tilbydes penisposer og brysttape, at der ikke må improviseres under optagelserne, og at der ikke må være nogen presse, familie eller mobiltelefoner til stede.

»Jeg er blevet opmærksom på, at det er en ret absurd arbejdssituation, som nogle af mine ansatte sættes i, når de bliver bedt om at tage tøjet af og simulere sex foran 40-50 mennesker,« siger direktør Meta Louise Foldager Sørensen.

»Det gør I nok ikke på din arbejdsplads, vel?«

Ugen på kulturgangen

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her