Læsetid: 10 min.

Man siger, at der ikke er penge i podcasts. Nu vil en mand bevise det modsatte

Podcastplatformen Podimo vil revolutionere dansk podcast med en ny betalingsmodel, der skal komme både lyttere og producenter til gode. Et Netflix for podcast, kalder de det. Men er folk villige til at betale for noget, der hidtil har været gratis? Og kan det, der gavner de store, samtidig gavne de små?
Podcastplatformen Podimo vil revolutionere dansk podcast med en ny betalingsmodel, der skal komme både lyttere og producenter til gode. Et Netflix for podcast, kalder de det. Men er folk villige til at betale for noget, der hidtil har været gratis? Og kan det, der gavner de store, samtidig gavne de små?

iBureauet/Mia Mottelson

27. september 2019

I et glasbur i et kreativt kontorfællesskab på Højbro Plads i København sidder en mand under et lysskilt med firmanavnet Podimo bøjet i grøn neon.

Hans navn er Morten Strunge, og han er en mand med en mission. I løbet af få år vil han ikke bare få en kvart million danskere til at lytte til podcast. Han vil også få dem til at betale for det. Det er, hvis nogen skulle være i tvivl, en voldsomt ambitiøs målsætning. For det første fordi 48 procent af danskerne stadig ikke har prøvet at lytte til en podcast. Og for det andet fordi hovedparten af de danskere, som har, er blevet vant til at få dem gratis.

Men Morten Strunge er ikke typen, der går af vejen for en udfordring.

»Nogle har grinet, når jeg har sagt, at vi vil nå ud til 250.000 danskere,« siger han. »Men min holdning er, at hvis ikke vi satte barren så højt, så ville det være decideret useriøst.«

I 2013 stod Morten Strunge bag den digitale bogplatform Mofibo, som han på tre år forsynede med 40.000 betalende kunder og solgte videre til svenske Storytel for et trecifret millionbeløb. Nu har han sat sig for at gøre noget tilsvarende for markedet for podcast.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Aske Hennelund Nielsen
Aske Hennelund Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer