Læsetid: 5 min.

»Vi har snart brug for klarhed over, hvad staten egentlig vil med sit kulturliv«

Besparelserne på kulturområdet betyder, at vi er ved at gøre indhug i fremtidens museum og derved i fremtidens samfund, mener Anne Højer Petersen, Museumsdirektør ved Fuglsang Kunstmuseum »Det kan nogle gange føles helt flovt. For hver dag nyder vi jo godt af den investering som dem, der kom før os, gjorde i fremtiden«
Besparelserne på kulturområdet betyder, at vi er ved at gøre indhug i fremtidens museum og derved i fremtidens samfund, mener Anne Højer Petersen, Museumsdirektør ved Fuglsang Kunstmuseum »Det kan nogle gange føles helt flovt. For hver dag nyder vi jo godt af den investering som dem, der kom før os, gjorde i fremtiden«

Mia Mottelson

13. september 2019

Anne Højer Petersen er ikke i tvivl om, hvem der, når alt kommer alt, er hendes arbejdsgiver: »Museer arbejder ideelt set for evigheden,« siger hun, men tilføjer hurtigt:

»Men det er naturligvis svært at arbejde for evigheden, hvis man ikke engang ved, hvor mange penge man har at gøre med efter 31. december.«

Information har ringet til direktøren for Fuglsang Kunstmuseum på Lolland – det eneste statsanerkendte i sin del af landet – for at høre, hvordan udsigten til flere års nedskæringer ser ud fra hendes stol på et mindre museum væk fra alfarvej, der får dækket omkring en tredjedel af driftsomkostningerne af staten.

Frustrerende

For der er ikke noget, der umiddelbart ser ud til, at den nye socialdemokratiske regering vil lette presset på kulturlivet. Trods tidligere modstand mod det såkaldte ompriroteringsbidrag, som den tidligere regering indførte i 2016, og som pålagde kulturinstitutionerne at spare to procent årligt, vil den nye kulturminister Joy Mogensen ikke love at fjerne sparekravet.

Det frustrerer Anne Højer Petersen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Toft Sørensen
  • Christian Mondrup
Bjarne Toft Sørensen og Christian Mondrup anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu