Læsetid: 7 min.

Der er en udstoppet løve og et marmorbord med indlagt varme i Danfoss’ hovedkontor på Als

Information er taget rundt i Danmark for at se på, hvilke historier hovedsæderne for de store danske virksomheder fortæller. På Danfoss støder vi således på fortællingen om en afdæmpet elektronikingeniør, der gav sin scenografiuddannede arkitekt frie tøjler
Arkitekt Max Louw fik frie hænder, da han indrettede direktør Mads Clausens kontor, der stadig ligger stadig øverst i den 12 etager høje hovedbygning: Et væld af grønne planter opdeler det store kontorlokale i mindre zoner, og udstoppede savannedyr vidner om de safarirejser, Mads og Bitten Clausen var på.

Arkitekt Max Louw fik frie hænder, da han indrettede direktør Mads Clausens kontor, der stadig ligger stadig øverst i den 12 etager høje hovedbygning: Et væld af grønne planter opdeler det store kontorlokale i mindre zoner, og udstoppede savannedyr vidner om de safarirejser, Mads og Bitten Clausen var på.

Tor Birk Trads

10. september 2019

Grundlæggeren af Danfoss, Mads Clausen, blev aldrig glad for det store safari-inspirerede kontor, som hans arkitekt Max Louw indrettede til ham i 1965. Flytningen fra hans gamle kontor på kvisten af fødegården i landsbyen Elsmark på Als blev trukket i langdrag, og Mads Clausen nåede kun at bruge det nye lokale et år, inden han døde som 61-årig i 1966.  

Kontoret ligger stadig øverst i den tolv etager høje blok, der sammen med to lavere blokke udgør det store danske elektronikfirmas hovedsæde, og det originale interiør er bevaret. For historiens skyld – den fylder meget på Danfoss.  

Et væld af grønne planter opdeler det store kontorlokale i mindre zoner, og udstoppede savannedyr vidner om de safarirejser, Mads og Bitten Clausen var på i slut-1950’erne og start-1960’erne. Den bagerste væg er dækket af et vægmaleri, der forestiller en let stiliseret savanne, hvorfra elefanter, leoparder og antiloper kigger stolt ud i rummet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henning Kjær
  • Torben Lindegaard
Henning Kjær og Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Lone Nikolajsen

Spændende artikel.

Jeg savner dog et billede fra vejen af de 7 reposområder i chakrafarver by night.

Maj-Britt Kent Hansen og Ole Kresten Finnemann Juhl anbefalede denne kommentar

"Det var arkitektens drøm, ikke hans"....elsker, når dansk bliver brugt på den måde. Hun får sagt en allerhelvedes masse - uden at være grov.

Havde et sommerferiejob som portner/nattevagt på Danfoss i 1977. Vagttjansen omfattede også besøg i kontoret på toppen af kontorbygningen. Husker ikke løven, men husker at der var en udstoppet giraf(unge) på ca. 2 meter, der var anbragt i et lille savannelandskab. Og det enorme marmorskrivebord. Der var også en stor kikkert hvormed kan kunne se de enkelte huse på den fynske kyst.
Vagttjansen sluttede i kantinen, hvor personalet havde sat de usolgte madvarer i køleskabet til nattevagten. Det omfattede altid et større udvalg af flødeskumskager. Der grundlages min livslange overvægt.

søren ploug, Torben Lindegaard, Troels Tofte Jørgensen, Birte Pedersen og Joen Elmbak anbefalede denne kommentar

Christian de Coninck Lucas....Jeg hader udstoppede dyr.

Tror egentlig også, at dyrene hader at være udstoppede.

søren ploug, Troels Tofte Jørgensen, Birte Pedersen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar