Læsetid: 4 min.

Vigtig litterær opdagelse: Shakespeare kommenteret af John Milton

Ugens Bogkort fortæller om den litterære guldgrube: Et nyligt fundet værk af Shakespeare stopfyldt med håndskrevne noter af selveste John Milton. Derudover skal vi et smut til Brasilien og høre, om dengang Paulo Coelho blev tortureret og efterfølgende om Nobelballade i Norge
Ugens Bogkort fortæller om den litterære guldgrube: Et nyligt fundet værk af Shakespeare stopfyldt med håndskrevne noter af selveste John Milton. Derudover skal vi et smut til Brasilien og høre, om dengang Paulo Coelho blev tortureret og efterfølgende om Nobelballade i Norge

Jesse Jacob

20. september 2019

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

ENGLAND & USA

Shakespeare kommenteret af Milton (!)

I 1623 blev skuespil af William Shakespeare (1564-1616) trykt for første gang i den udgave, der nu kaldes First Folio. Af 750 eksemplarer kendes til eksistensen af 233. For tre år siden solgtes et eksemplar på auktion for over 15 mio. kr. Et af disse har befundet sig på Free Library i Philadelphia i USA siden 1944, og det er et eksemplar propfyldt med understregninger, tilføjelser og kommentarer i marginen.

Tidligere i år udgav professor ved Pennsylvania State University Claire Bourne en artikel om denne anonyme annotator, som kunne dateres til ’midten af det 17. århundrede’ og værende meget »lydhør over for følelsen, præcisionen og mulige fortolkninger af dialogerne«. Hos Shakespeare, forstås.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu