Læsetid: 5 min.

Zenia Stampe: Kulturminister Joy Mogensen spreder misinformation om omprioriteringsbidrag

Kulturminister Joy Mogensen får regeringens ændring af omprioriteringsbidraget til at lyde af mere, end det er. Sådan siger De Radikales kulturordfører Zenia Stampe, der kalder det »at føre offentligheden bag lyset.« Hun bakkes op af lektor i kulturpolitik Stig Jarl. »Det havde jeg ikke forventet af Joy Mogensen,« siger han
Hvis ministeren kom med disse oplysninger i Folketingssalen, ville det være på kant med ministeransvarlighedsloven,« skriver Zenia Stampe (R) på Facebook

Hvis ministeren kom med disse oplysninger i Folketingssalen, ville det være på kant med ministeransvarlighedsloven,« skriver Zenia Stampe (R) på Facebook

Philip Davali/Ritzau Scanpix

1. oktober 2019

I et tweet fredag annoncerede kulturminister Joy Mogensen (S), at det såkaldte omprioriteringsbidrag – som siden 2016 har skåret to procent af støtten til en lang række kulturområder – vil blive reduceret til 0,6 procent i regeringens kommende finanslovsudspil.

Men det baserer sig ifølge De Radikales kulturordfører Zenia Stampe på en grov omgang talgymnastik.

»Jeg er ked af at sige det, men det her er simpelthen misinformation og vildledning fra ministerens side. Det er at føre offentligheden bag lyset med forsæt. Hvis ministeren kom med disse oplysninger i folketingssalen, ville det være på kant med ministeransvarlighedsloven,« skriver Zenia Stampe (R) i et facebookopslag søndag.

Der er særligt to forhold, som er faldet den radikale kulturordfører for brystet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjarne Toft Sørensen

Den form for strategisk kommunikation er simpelt hen for dårligt af den nye kulturminister, da der som nævnt i artiklen, reelt bliver tale om en vildledning af offentligheden.

John Andersen, Carsten Wienholtz, Christian Mondrup og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

Nedskæringer på kulturområdet er tåbelige, det er småpenge, der regnes formodentlig mere forkert en formiddag i finansministeriet, end der vindes på kulturelle besparelser.
Så op med tegnebogen, for rent faktisk kommer investeringer i kulturstøtte flerfold tilbage.

Poul Erik Pedersen, Ete Forchhammer og Michael Gyes anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

"Vi må..." Ok, fint med en god hold-ånd, men hvor bli'r ressortet af for denne minister? vil hun overhovedet sætte hælene i når hendes ressort mishandles, ikke anerkendes?

Henrik Rosengren

Joy Mogensen undskyldte igår tallene og erklærede at det ikke var tiltænkt.
HVOR ER DET FORFRISKENDE! :)
Efter mange år med et topstyret "uangribelighedsprincip" hvor ministre hellere vil lyve for folketinget end at indrømme en fejl.

Hvilken politiker er mest troværdig?
> Joy Mogensen som erkender en fejl og undskylder med god tro.
eller
> Inger Støjberg som "ikke har modtaget eller kender ordlyden af.." et mail/referat af hendes møde.
(En sætning hun gentog ordret igen og igen overfor folketing og presse; Hun vidste det altså godt)

Tak Joy; Med ærlighed og at vise lidt menneskelighed kommer man længst

Mvh Henrik

Poul Erik Pedersen

I tillæg til de allerede offentliggjorte kommentarer, til artiklen, blot følgende: man kunne håbe at Radikale Venstre ville benytte lejligheden til at få samlet oppositionen, til venstre for regeringen. Denne samling kunne så passende bruges på at få diskuteret hvilken kulturpolitisk linje, man kunne blive enige om i denne regerings embedsperiode. Det ville kunne danne grundlag for en mere overordnet kulturpolitisk debat, forhåbentligt præget af andre dagsordener end den forrige regerings kulturkonservative linje.
Endvidere ville man vinde den fordel ved en sådan debat, at man faktisk kan præsentere den siddende kulturminister med kulturpolitiske argumenter for at få afskaffet omprioriteringsbidraget helt. Det er selvfølgelig indlysende nok, at samfundsøkonomien sætter rammen for hvor meget det offentlige kan investere (herunder investere i kunst og kultur). Men i øjeblikket ser det jo ud til at dansk økonomi klarer sig ganske godt, så der burde jo - alt andet lige - være muligheder for at få vendt tendensen fra evige nedskæringer til aktiv investering.
Kulturpolitikken burde være et oplagt politikområde at prioritere, hvis vi skal have en fornemmelse af at vi har fået en ny regering med andre politiske mål.
mvh. poul.