Læsetid: 2 min.

Giv din niece en DAB-radio i julegave, så nogen kan få et eller andet for vores skattekroner

Hvis ikke der var et udbud, ville mediecheferne aldrig have fået idéen om en DAB-kanal for unge, skriver kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde i denne kommentar
Tirsdag kom nyheden om, at det ikke blev Radio 24syv (billedet), der vandt udbuddet om den nye DAB-kanal, men Radio Loud, der vil satse på unge lyttere.

Tirsdag kom nyheden om, at det ikke blev Radio 24syv (billedet), der vandt udbuddet om den nye DAB-kanal, men Radio Loud, der vil satse på unge lyttere.

Niels Christian Vilmann

25. oktober 2019

Forestil jer et møde i mediebranchen. Ovalt bord. Danskvand. Stempelkander. Lidt skåret frugt i skåle. En projektor, der borer sig gennem det grå lokale op på et lærred: »HVAD VIL DE UNGE HAVE?« står der med den der skrifttype fra tv-serien SKAM.

En mand i hvid skjorte og med geleret hår strøget bagover og ned bag ørerne rømmer sig:

»DAB«, siger han.

»DAB?«, spørger de andre.

»DAB«, nikker han.

»De unge lytter i støt stigende grad til podcasts, de får deres viden og nyheder fra sociale medier. Vores opgave som innovativ mediebranche er at gå ind og fange dem på en helt anden og omkostelig platform,« nikker han ivrigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
  • David Zennaro
  • Olaf Tehrani
  • Eva Schwanenflügel
Anker Heegaard, David Zennaro, Olaf Tehrani og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det virker som problemet ikke så meget er LOUD, men mere at der skal sendes på DAB og så at det ikke er 24/7. LOUD vil sende til unge/yngre, som de store medier for længe siden har afskrevet til radiolytning.
Helt ærligt så gik der flere år med 24/7 før jeg fandt nogle af deres programmer interessante, og nogle af deres programmer elendige.
Før hele mediedanmark går i selsving, hvad var det så for nogle (fremragende?) programmer 24/7 ville sende på DAB?

David Zennaro, Nette Skov, Susanne Kaspersen, Jørn Vilvig og Allan Madsen anbefalede denne kommentar

Nu må vi se eller rettere høre.
Mit gæt er mindre lytning af dem over 30.
Der er pluddersnak nok i medierne.

Interessant, at politikerne ikke ville have en DAB-kanal for unge, men en kulturkanal på DAB. Oprettelsen af en ny DAB-kanal og en ny tv-kulturkanal var en del af regeringens - og ikke mindst Mette Bocks - kulturpolitik. I allersidste øjeblik blev DAB-kulturkanalens betingelser lavet om, så den kunne søges af 24syv. Oprettelsen af kanalen havde i starten intet med 24syv at gøre -men det skal jeg lige love for ændrede sig.....

Dorte Sørensen, David Zennaro, Nette Skov, Olaf Tehrani, Allan Madsen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Liselotte Paulsen

Henning Kjær, alle formiddags programmerne vil jeg i stor grad savne! Debatter man kun blev klogere af. Knud Romer kom hele raden rundt, hvad angår emner. Jeg kunne blir ved. Det er tragisk at 27syv er blevet forkastet til den “skræddersyede” DAB kanal og spild ad skattekroner. ØV!

Kim Houmøller, Anker Heegaard og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Ib Christoffersen

Det værste er ikke at firmaet Roskilde Festival der i forvejen har nogle ekstremt attraktive skatteaftaler med Skat har vundet. Det værste er at JEG skal betale. Men det er så nemt at bruge andre folks penge. Succes, tjah, hvis det bliver muligt at lytte til den over bredbåndet, så skal det nok blive en succes. Over DAB bliver det til at forældre lige fik en ide til en julegave til afkommet, men husk at få byttemærke på.

Dorte Sørensen

Ib Christensen
Overskuddet fra Roskilde Festivialen har altid gået til forskellige projekter til glæde for børn og unge osv. Overskuddet skyldes meget frivilligt arbejde fra sportsklubber og andre . Så den med at Roskilde Festivallen lever af skattekroner holder ikke.

Hvis nogen skal kritiseres for at licensbetalerne/nu skatteyderne skal betale bør lægges på tidligere kulturminister Per Stig Møller, der fik oprettet Radio Møller-24/7 hos det Berlingskehus.

Lars F. Jensen

@Peter Andersen Dette er et udbud omkring en DAB kanal. DAB kan ikke teknisk modtages af mobiltelefoner.
Det står alle frit at streame på nettet, men det er noget helt andet.

Lars :)