Læsetid: 8 min.

Der er højt til loftet i nørdemiljøet. På nær når en lesbisk kvinde tager Batmans dragt på

To modsatrettede strømninger i tegneseriemiljøet kæmper en blodig identitetspolitisk kamp: Én fraktion arbejder for større inklusion af kvinder, farvede og LGBTQ-personer. En anden modarbejder enhver forandring. En lesbisk Batwoman og en sort kvindelig Watchman – begge serieaktuelle – stjal billedet på årets tegneseriekonference New York Comic Con
To modsatrettede strømninger i tegneseriemiljøet kæmper en blodig identitetspolitisk kamp: Én fraktion arbejder for større inklusion af kvinder, farvede og LGBTQ-personer. En anden modarbejder enhver forandring. En lesbisk Batwoman og en sort kvindelig Watchman – begge serieaktuelle – stjal billedet på årets tegneseriekonference New York Comic Con

Mia Mottelson

18. oktober 2019

Mænd og kvinder iført Spider Man-kostumer, masker og sværd vrimler rundt midt på Manhattan i New York ved subwaystationen på 34th Street. Allerede her bliver storbyens virkelighed fortrængt af fiktionen, og eventyret fortsætter insisterende i den nærliggende konferencehal Javits Center, der er hovedkvarter for den årlige tegneserie- og popkulturkonference New York Comic Con.

Man tror knap sine egne øjne midt i mylderet af cosplayers, der har klædt sig ud og i nogle tilfælde også optræder som fiktive karakterer fra for eksempel tegneserier, film og anime: Snehvide, Ghostbusters, Jokeren, Harley Quinn og Super Mario går rundt mellem  krigere med horn, rustninger og lange spyd og helte og skurke med bare maver, spandexdragter, plysdragter og farvestrålende kropsmaling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • ingemaje lange
  • Thomas Tanghus
Eva Schwanenflügel, ingemaje lange og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

For os hvide heterosexuelle mandehelte er der jo ikke andet for, end at kompensere tilbagegangen i tegneserieverdenen, med fremgang i den virkelige verden, hvor det Gudskelov vrimler med penge der kan tjenes og kvinder der gerne vil beundres.

Det er selvfølgelig kun en mulighed for de mere succesfulde af os, så tillykke til de forskellige politisk korrekte bevægelser, med at have skabt eller ekspanderet klassen af hvide heterosexuelle mænd uden penge, magt og damer, både i fantasiens og virkelighedens verden.

"Én fraktion arbejder for større inklusion af kvinder, farvede og LGBTQ-personer. En anden modarbejder enhver forandring"
"Der er højt til loftet i nørdemiljøet. På nær når en lesbisk kvinde tager Batmans dragt på"

Dejligt. Så ved jeg hvad jeg skal tænke. Med denne gode vinkle og stråmand

Så er det nørdemiljøet det er galt med. fordi man så ”modarbejder enhver forandring". Nej nørdemiljøet kæmper imod en ideologi, ikke forandring.

”nørdemiljøet” er imod en ideologi som drypper med identitetspolitisk, kønspolitisk og mandehad og som har et meget totalitære syn og fremgangsmåde, som har ødelagt flere film og serier, som ”nørder” har nydt og elsket at se

For ser man på trailer og klip fra dr.who,Ghostbusters, Ocean’s Eight, captain marvel, starwars, nye terminator og nu batwoman osv. Så er det meget nemt at se vinklen med identitetspolitisk, kønspolitisk og deres heterosexuelle mandehad.

Men også, hvis man ser på hvordan flere skuespiller har udtale sig ude for filmen. Igen så er det nemt at se deres syn og ideologi.

Bare artiklen start, sige alt om dagsorden og forståelse for et problem, og fortæller os hvordan vi bør tænke. Men hvad ved jeg, for jeg er jo bare en cis straight white male der vil bevare min magt, Ikk?

Det er slet ikke fordi den er fyldt med SJW og identitetspolitisk og der er flere sener der ser ned på mænd

Rettelse "der er flere filmscener der ser ned på mænd"

Jatak til at der skal være plads til forskelligheder. Men at Ødelægge noget, fordi man vil lave socialkontrol i det ideologisk navene. For på denne måde skaber det kun had,modstand og splittes mennesker.

Med det er måske det man er ude på.

For vil man have at mennesker skal se positiv på noget. Så vil jeg påstå, at så hjælper det ikke at ødelægge og angribe det de har, det skaber ikke samhørighed og forståelse, men det modsatte.

Thomas Tanghus

Jeg havde aldrig i mit liv forestillet mig, at jeg kunne blivw glad for superheltegenren, men de forandringer, der er sket de senere år, har gjort mig netop det. Før var der ingen kant; kun de gode og de onde, sort og hvidt.
Så jeg hylder diversiteten, ikke kun i kønsidentitet, men også at superheltene har menneskelige træk, fejl, mangler, så man kan spejle sig i dem. En superhelte americano film noir stil, hvor Philicia Marlowe har fået nye evner.

Der er ikke to kager.

Den nye Batwoman overtager bogstaveligt talt Batmans udstyr og hjem, mens hun selvglad giver udtryk for at det har hun ret til, og skuespilleren udtaler at serien ikke er for "hvide mænd". De nye kvindelige ghostbusters erstattede bogstaveligt talt tidligere forsøg på at få det oprindelig hold bragt sammen igen, mens de hånede de mandlige fans. De nye Star Wars figurer dræber bogstaveligt talt de gamle, mens de nye instruktører og producere fortæller de trofaste fans at de bare er sure fordi de "hade kvinder." Captain Marvel skal bogstaveligt talt erstatte Iron Man og Captain America som Marvels frontfigur. Hele ideen med Terminator 1 & 2 var at redde John Connor; nu er han erstattet af en eller anden pige... så de oprindelige film var altså bare lige meget.

Osv, etc.

Kunne man forstille sig noget tilsvarende ske i genre skabt for, og af, kvinder? Ville det ikke være "cultural approriation" hvis man sådan gik på plyndringstogt i andre kulturers historier?

Vil man forstå modstanden så se BATWOMAN Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=5nHX7G6e8cI
Den er fyldt med ideologi. Bare lidt.

Dr. who (glasslofte)
https://www.youtube.com/watch?v=gm2PXshWC_0
Den nye sæson, er gået fuld SJW mode.

Captain marvel
Den store forbrydelse at sige smil og værre lidt dum
https://www.youtube.com/watch?v=W1LhpXfxx2M
Hvordan hun har udtalt sig unde for filmen og promote filmen. siger nok i sig selv. Og når hun siger at der der er for mange straight white male anmelder, så er ideologi nem at se.

Listen er meget lang og kampe har stået på i et stykke tid nu.

Flere skuespiller udtaler så meget sexistisk og racistiske, som ville normalt have endt deres karrierer. Men når det sker mod de rette, så er det helt ok. Det er tilmed blevet så tilladt at snakke dårligt og udskamme nogle(mænd), at der er med mediernes velsignelse og magt.

Det siger lidt om hvor vi er i dag. For jeg troede ellers at racisme og sexsisme var en dårlig ting lige meget hvad.

@Jørgen Christian Clausen
Jeg tror, at du misforstår (med vilje eller ej) os, som er skeptiske/kritikere over dette.
Problemet er som udgangspunkt ikke, at der er nye kreative og anderledes nye indslag indenfor diverse franchises, måske lykkedes nogen bedre end andre, disse har der altid været indenfor diverse “nørdemiljø’er”.

Problemet er den ideologi og bogstavelige talt propaganda der fremføres for dagen, og at fanbasen GØRES til fjende både ud fra hvad den nye installment karakteriserer, og selve markedsføringen osv.

Ærligt talt hvem fra nørdemiljøet har imod en badass superheltinde? alt fra wonderwoman, Electra, storm fra x-men, black widow, catwoman, Blackcat fra spiderman universet, Sarah Connor fra Terminator, Ripley fra aliens, den kvindelig hulk (allerede fra 80’erne) etc
forskellen fra disse til dette eksempel med denne nye batwoman er, at de hverken er sexistiske, racistiske og nedgørende overfor deres fanbase! Dette er direkte et angreb imod den originale fanbase og ikke bare en udvidelse af fanbasen.
og nej vi har som udgangspunkt heller ikke imod en lidt fierce spicy lesbisk heltinde...

Martin Rasmussen, Mads Jakobsen og Jens Jensen anbefalede denne kommentar

Rannveig Spliid, jeg har givet dig en lang liste over properties hvor det netop var et nulsums spil. Du citere selv at en figur der er lavet for og af hvide mænd, ikke længere skal være for dem. Jens Jensen har nævnt Dr. Who. Vi kunne også have nævnt race repræsentation, hvor enhver genfortælling af Robin Hood nu skal have plads til en sort højrehånd (så der ikke rigtig er plads til de traditionelle muntre svede), eller Den Lille Havfrue som nu skal være farvet, alt imens Hollywood versionerne af Mulan gerne må være autentiske (læs: etnisk rene).

Men siden du nu mener at det ikke er et nulsums spil, hvilke genre har kvinder og farvede skabt for så at lave plads til hvide men? Hvilke kage har DE lavet, og siden delt med os?

Alternativt kunne du bare indrømme at du fryder dig over at mænd mister noget, som du så i øvrigt er ligeglad med. For når det kommer til stykket er "de progressive" ikke rigtigt de mest ihærdig fans.

Lav nu bare flere versioner af alle film/serier osv. Så kan folk selv bestemme om superman skal være homoseksuel, rengøringskone, sidde i rullestol, være 5 år gammel, hade kaniner, nudist, veganer, columbianer, have gule tænder eller være inkarneret curlingspiller.

Tom Finkel, det er ikke sådan markedet fungere. Overhoved.

Special effect tunge film og TV serier er meget dyre at lave. At reklamere for, og forklare, de forskellige versioner der allerede nu findes af de forskellige helte, er en massiv PR, og dermed økonomisk, udfordring. Og meget få talentfulde instruktører og højniveau skuespillere har lyst til at bruge år af deres liv på en komplet fjollet ide som "superman som rengøringskone" for derefter at blive sværtet af den efterfølgende Box Office fiasko.

Eeh sarkasme er tilsyneladende ikke alles kop te.

Men tak for indsigten ind i filmindustrien og dens mulige holdning til “superman som rengøringskone”.

Hvis nogen stadig skulle tro på "kager til alle" teorien, her er hvad Leslie Jones sagde om forsøget på at erstatte hendes kvindelige version af ghostbusters som erstattede en mandlig version:

"So insulting. Like fuck us. We dint count. It’s like something trump would do. (Trump voice)”Gonna redo ghostbusteeeeers, better with men, will be huge. Those women ain’t ghostbusteeeeers” ugh so annoying. Such a dick move. And I don’t give fuck I’m saying something!!"

Hun er ikke et øjeblik i tvivl om hvordan det fungere. Der er kun én kage, og at prøve at tage den fra hende er et "dick move"... da hun tog den fra nogle mænd var det selvfølgelig ok, fordi Trump.