Læsetid: 13 min.

Da kampen om den fjerde radiokanal blev en kamp mellem by og land

Radio24syv blev kaldt for Radio Kartoffelrækkerne og anklaget for at være en københavnerkanal. Radio4, der går i luften i dag, har fået øgenavnet Radio Bonderøv og anklages for at være en provinskanal. Historien om den fjerde FM-kanal, er historien om en politisk orkestreret konflikt mellem by og land, der ikke vil gå væk. Og det er historien om Radio24syv, der tilsyneladende fik gjort sig så upopulær blandt politikerne, at der til sidst ikke var nok, som ville redde den
Radio24syv blev kaldt for Radio Kartoffelrækkerne og anklaget for at være en københavnerkanal. Radio4, der går i luften i dag, har fået øgenavnet Radio Bonderøv og anklages for at være en provinskanal. Historien om den fjerde FM-kanal, er historien om en politisk orkestreret konflikt mellem by og land, der ikke vil gå væk. Og det er historien om Radio24syv, der tilsyneladende fik gjort sig så upopulær blandt politikerne, at der til sidst ikke var nok, som ville redde den

Sara Houmann Mortensen

1. november 2019

»Godaw do – du lytter til ’Æ Bonderøwsradio’ – Æ radio, hvår vi snak jysk hele dawen.«

Chefredaktør på Vejle Amts Folkeblad, Mogens G. Madsen, var i det satiriske hjørne, da han i en leder tidligere i år karikerede de fordomme, han mener florerer øst for Storebælt om Radio4 – den nye licensbetalte radiokanal, som fra i dag sender til hele landet fra Banegårdspladsen i Aarhus.

»Og nå ska du bare hør,« fortsatte Madsen sin parodi, »der æ lige født en trepattet ko henne hos Lars Tyndskid. Vi har sendt vor sjurnalist, Maren i Kæret, i trav mæ en møj stor mikrofon.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • erik pedersen
  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
Ejvind Larsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvor er det dog ubegavet at lukke så intelligent og banebrydende en radio.

Christel Gruner-Olesen, erik pedersen, Carsten Wienholtz, Bjarne Andersen, Lillian Larsen, John Andersen, Rolf Andersen, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Krav om udflytning fra politisk side er stillet mod DR før det blev stillet til Radio Møller. Flere afdelinger er flyttet til Århus, Ålborg osv. Mange mediefolk er fratrådt deres stillinger fordi de ikke kunne flytte med, Så problemet har ikke kun ramt Radio Møller.

Ete Forchhammer , Bjarne Andersen, Rolf Andersen, Torben Bruhn Andersen, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Når DF retter sigtekornet ind på konkrete mål, skal man vare sig. Det har vi lært igen og igen.
Det lykkedes til overmål at myrde en radiokanal, hvor kritikken havde været lidt for kras af politikernes gøren og laden, medsamt at amputere DR til ukendelighed, selvom det var længe siden, de røde lejesvende havde slået deres folder dér.

Nu er turen så kommet til Europarådet, som en ny arbejdsgruppe med Martin Henriksen i spidsen vil have Danmark ud af.

Blæse være med at vi bliver pariaer i EU - hvis vi da overhovedet får lov til at blive i EU - sålænge det bare får os ud af Menneskerettighedskonvention.
I øjeblikket er Venstre imod. Men hvis vælgerhavet skvulper, kan man jo hurtigt skifte kurs..

Og med den efterhånden ret etablerede tradition i Folketinget for dårlige undskyldninger og beslutninger, skulle det ikke undre hvis vi om føje år pludselig stod på tærskelen af det illegitime demokrati med Polen og Ungarn under armen..

https://www.dr.dk/nyheder/politik/dansk-folkeparti-vil-traekke-danmark-u...

Thomas Christensen, Ete Forchhammer , Lillian Larsen, Katrine Damm, P.G. Olsen, Carsten Wienholtz, Thomas Jensen, Bjarne Andersen, Rolf Andersen, Marie Jensen, Torben Bruhn Andersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Jeg kan til gengæld ikke nævne en eneste 24 syv-udsendelse, jeg ikke kunne have undværet. For mig var det altid flødeskum i en tid, hvor vi forholdes helt nødvendige oplysninger åndelige terminer.
Farcen burde være afsluttet, DR have fået sin savnede kanal tilbage og TV2 minus regioner være solgt.
Et bredt udbud udvander og forarmer det nødvendige til fordel for det overflødige.
For mig var 24syv blogs i radioen, og mens vi drukner i uforbeholdne meninger, går vi til i manglen på substans.

Lars Løfgren, Ete Forchhammer , Jens Flø og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Prøv at søge på DAB og FM. Et væld af kanaler.
Løsningen skulle ha`været det columbusæg at afskaffe denne skatte finansierede stridskanal, og forbedre DR som landsdækkende organisation.
Og få så TV2 solgt !!
24syv opfordres til at søge privat finansiering og fortsætte det gode arbejde.

Totalt inkorrekt. Det er en kamp om man må gøre grin med DF og det må man tilsyneladende ikke.

Carsten Wienholtz, Flemming Berger, John Andersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

I et demokratisk, parlamentarisk samfund er magten tredelt i den lovgivende, den dømmende og den udøvende magt. I teorien udgør pressen heroverfor en fjerde statsmagt, der skal kontrollere de øvrige. Desværre har politikerne alt for stor magt over pressen, de kontrollere dem nærmest. Offentlighedsloven var bare en del af denne kontrol. Nu er det så lykkes politikerne at lukke munden på en succesfuld, populær radiokanal fordi den gjorde sit arbejde. Dansk folkeparti gjorde det ”godt” ved at stille nogle absurde krav til medarbejderne på den nye radio om blandt andet hvor langt de skulle bo fra København.

Carsten Wienholtz, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Efter de oplysninger om karaktergivningen i nævnet, får man et indtryk, svarende til to elevers opgaveløsning på gymnasiet. Den ene får 3 og den anden 12. Bagefter vurdere andre lærere eller forældre de to opgaver og kan ikke forstå forskellen. Er der så en ankeinstans til at omgøre karaktergivningen.
Var det borgmesterens datter der fik 12 - eller ?

Lillian Larsen, Carsten Wienholtz og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jeg er en af de typiske bondetamper fra Udkantsjylland med 441 kilometer til Det Kongelige Teater, som naturligvis altid føler sig snydt i Finansloven.

Men gider opportunistiske afmagtspolitikere lige at holde med at stå på vores skuldre, når de vil plukke billige point?

Når styrelser og råd tømmes for know-how, erfaring og kompetencer og når dyrt etablerede mediehuse lukkes og genstartes et helt andet sted, så er det stadig alle danskere, det går ud over.

Ete Forchhammer , Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, John Liebach og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

247 var udemærket. Men der var da ingen tvivl om, at det var “Vesterbro lokalradio” Lidt for meget de rigtige meninger, ensidig kritik af højrefløjen og mikrofonholder for venstrefløjen. Især den evige jagt efter skandaler var ret anstrengende at høre på.

Det er faktisk ret sjovt Allan Petersen, for der er faktisk en del som mener, at 24syv var en overvejende blå kanal...

Den var måske “blå” set fra enhedslisten. Men regulær blå, som politiske partier fra venstre / DF og ud mod højre har den da aldrig været, Cordova og Steno var maksimalt venstre-venstre og radikale, og de enste der vedkendte sig som blå. De øvrige studieværter var mikrofonholdere for Alternativet og derudover ellers bare interesseret i at afdække “skandaler” i systemet og pege fingre fra elfenbenstårnet med få undtagelser. Især morgen/formiddagsprogrammet var anstrengende. Heldigvis løftede millionærklubben det op efterfølgende.

Eva Schwanenflügel

Hm.. Jeg kan da komme i tanke om ihvertfald to nationalfeudalister, som slog deres folder i 24/7..
Ingen ville vidst beskylde Iben Thranholm og Michael Jalving for at svinge med de røde faner ;-)

Jeg hørte Fru Anna Libak udtale for nogle dage siden (kan desærre ikke huske i hvilket program) at, som en eviggyldig sandhed: 24syv er en blå kanal og P1 er en rød kanal.
Bare sådan..., så har vi det på plads!
Og journalisten lod det bare passere....!
Jeg vil tro, og nu er jeg jo ikke for fem flade ører troende, men at næst efter fru Sørine så er fru Libak nok den, der har mest patent på SANDHEDEN - lyt, lær, forstå og erkend: vi VED det - Så FAT det dog...

Ellers kan man jo også afprøve metoden, at slå sine egne lyttebøffer ud og lige veje og vurdere.

Ørerne, der lytter, og hjernen der sidder derimellem.

Eva Schwanenflügel

Det var ellers herligt at følge fruerne Anna Libak og Marie Krarup på deres store ruslandstur, hvor damerne ikke bestilte meget andet end at skændes..
Sådan kan det jo gå, når man er overbevist om at indehave patentet på Al Ting ;-)

Eva, jeg havde jo helt glemt fru Krarup, ja det var dæleme topklasse-underholdning :-D

Og så er der jo netop også fru Iben Thranholm, hende havde jeg da lige glemt... - vi er vist ude i en ny treenig-hellighed ;)
Fru Thranholm, hun gir' den gas - mega gas!
Selv Kirsten Birgit, blev lige et kort, selvsagt meget kort øjeblik en smule svimmel, da Iben forklarede - meget udførligt, at det er - var russerne, der har sendt masser af homoseksuelle afsted for at undergrave den katolske kirke (som om den kirke ikke klarer det så fremragende selv) og Rasmus - fornuftens stemme sagde til Kisser, hvad fanden har du gang i Kirsten?
Jamen, det var bare, at i et kort splitsekund lød som om, der var en smule logik, sammenhæng og fornuft i det Iben sagde, men NEJ, du er bimlende og bamlende, så Iben er der ikke et eller andet sted du lige kan grave dig ned og bimle og bamle... ;-)

Eva Schwanenflügel

ÅÅÅÅÅH... Vi kommer til at savne Kirsten Birgit !!!!

(Den hellige treenighed Thranholm, Godtfredsen og Krarup mangler en klokke at være bimlende i..)

Ja tabet er stort, mon vi nogensinde kommer til at opleve (politisk) satire på det niveau igen, her i vores egen lille banan-stat, jeg tvivler.
Men overrask mig meget gerne.