Læsetid: 10 min.

Kan guldalderens åndsliv inspirere nutidens til at skabe jordbofølelse?

Set i lyset af en kriseramt nutid var en række videnskabsfolk, økonomer, kunstnere, erhvervschefer og lokale inviteret til Thy af Statens Museum for Kunst for at diskutere guldalderen, og hvorfor den kan lære os noget om vores udfordringer i dag
12 vidt forskellige mennesker var af Statens Museum for Kunst inviteret til Thy for at diskutere guldalderens tankegods.

12 vidt forskellige mennesker var af Statens Museum for Kunst inviteret til Thy for at diskutere guldalderens tankegods.

Angelina Owino

4. oktober 2019

Hvad har økonomen Inge Røpke, stjerneforskeren Anja C. Andersen og erhvervsmanden Ulrik Bülow til fælles? Ikke meget andet end at de sidder sammen med ni andre toneangivende debattører i en lade fra 1700-tallet en råkold septembertirsdag lidt udenfor Hurup i Thy og taler om den danske guldalder.

Klokken er fire, laden er kold, og luften er fugtig. Eksperterne sidder på halmballer og fåreskind og skutter sig i det efterår, som endelig er kommet med regnen. Tågen ligger tæt over Thy. Ved en stor tavle står værterne Nadja Pass og Helle Solvang og introducerer de næste dage, hvor eksperterne skal diskutere og trakteres på Skibstedgaard.

Tavlen, som de to værter står foran, er høj og læner sig op ad to store rundballer. Den er cappuccinofarvet og inddelt i seks felter med et slags rødt bånd. Den ligner en stor, men meget flad gave, og er egentlig et slags diagram over Nadja Pass og Helle Solvangs ambition med dette guldaldersymposion.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu