Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.
Vi kalder det Ugen på kulturgangen.
MIX is the warmest colour
Katrine Hornstrup Yde
For tiden sidder undertegnede og skriver om, at dette århundredes største kærlighedsfilm allesammen er queer. Stoler I på det, er der god grund til at gå i biografen under filmfestivalen MIX Copenhagen, der starter lørdag, eller at springe på MIX Odense, som allerede er i gang.
Programmet for den københavnske festival er uoverskueligt, og hjemmesiden er ved deadline nede. Dertil er temaerne meget abstrakte: Exhale, Expand, Explore og Exhilarate. Mit bedste råd er en tretrinsraket af et MIX-mix:
1: Se noget nyt og vildt og tilfældigt og åbn en låge i hjernen.
2: Mød op til en paneldebat, og få et nyt perspektiv.
3: Slut af med en klassiker – for eksempel My Own Private Idaho – og få det lækkert. Slut prut.
Royal pause fra papa(razzierne)
Sally Frydenlund
Nyt fra sladderlandet over dem alle, Storbritannien, hvor en krig raser. På den ene side står de skruppelløse tabloidmedier, på den anden side står prins Harry og hans kone, skuespiller-gone-prinsesse, Meghan Markle.
I denne uge meldte parret ud, at de trækker sig fra deres royale pligter i seks uger i håbet om en paparazzipause. Desuden har de begge søgsmål kørende mod hver deres sladderblade.
Harry mod The Daily Mirror og The Sun for at have hacket hans telefonsvarer og Meghan mod The Mail on Sunday for at have lækket et brev, hun har sendt til sin far.

Prins Harry og hans kone, skuespiller-gone-prinsesse, Meghan Markle.
Men avisen havde kun et brev at lække, fordi Meghans far, Thomas Markle, gav dem det helt frivilligt. Det var vel at mærke efter, han stagede et pinligt paparazzi-photoshoot af sig selv.
Den største skuespiller i den royale familie hedder rigtig nok Markle. Men ikke Meghan.
I England censurerer man rap
Ralf Christensen
Ordet er ikke længere frit på den britiske drill-hiphop-scene. London-rapperen Rico Racks er blevet idømt tre års fængsel for narkokriminalitet, men også fem års forbud mod at rappe bestemte ord, der refererer til narko. Det er ikke første gang, at politiet gør dette, og ideen er, at man derved kan mindske kriminalitet og vold.
Herfra foreslås det, at man leder efter årsagen i stedet for at gå efter symptomerne.
Gamle mænd og nye medier
Christian Monggaard
Det begyndte med Martin Scorsese, der sammenlignede Marvels superheltefilm med forlystelsesparker: »Det er ikke film om mennesker, der videreformidler følelsesmæssige, psykologiske erfaringer til andre mennesker.«
Det fortsatte med Francis Ford Coppola, der gav sin ven og kollega ret: »Martin var sød, da han sagde, at det ikke er film. Han sagde ikke, at det er afskyeligt, hvilket jeg siger, det er.«
Og nu blander også Ken Loach sig: »Jeg synes, de er kedelige. Det er varer … hamburgere (…) og har ikke noget med filmkunst at gøre.«
Det er hårdt at høre sine gamle helte kritisere film, man selv nyder i biografen. Men spøjst er det, at tre billedstormere, der engang selv skubbede til filmmediet, nu fremstår så reaktionære. Vi kan godt blive enige om, at superheltefilm fylder meget, og at filmkunsten er presset. Men sådan er det. Ting udvikler sig, og intet er, som det var engang.

Engang var Martin Scorsese blandt de instruktører, der rykkede ved filmmediet.
Frank Ocean bestiller også pakker
Ralf Christensen
Amerikanske Frank Ocean har allerede givet os nogle af årtusindets bedste sange og udgiver nu sit første nye nummer i to år. På »DHL« rapper han blødt om at få leveret pakker og om sin succes. Det hverdagslige og det ekstraordinære.
Musikalsk er »DHL« præget af slæbende beats og nattemørke, velourbløde synth, der ekspanderer ude i store klangrum og andre stemninger omkring ham. Hans musik tilbyder aldrig enkle følelser, men flere stemninger på én gang. Også her. Og så opløses »DHL« stadig mere og mere for at ende i noget uldent og ubarberet. Velkommen tilbage, hr. Ocean.
Mere magt til Louisiana
Maria Kjær Themsen
SMK har skabt en filial i Thy, og nu udvider Louisiana sin position i Aalborg. Nærmere bestemt på det smukke museum KUNSTEN, som fremover vil være underlagt Louisianas ledelse. Det bliver nemlig Louisianas direktør Poul Erik Tøjner, der nu får det øverste ansvar for det kunstfaglige program på KUNSTEN.
Derfor leder KUNSTEN nu ikke længere efter en direktør, der kan matche den tidligere direktør Gitte Ørskous kaliber, men snarere efter en assistent til Poul Erik Tøjner med arbejdsplads i Aalborg. Det nye jobopslag er sendt ud.
Ugen på kulturgangen
Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.
Seneste artikler
Grækerne vil have relieffer tilbage, Modi vil ikke lade inderne se sandheden, og Kylie Jenner er ikke dyrplager
27. januar 2023I denne uge er der gang i tilbagetrækningen: Både fra Nationalmuseet, i Indien, på catwalken og Adidas’ direktionsgangeI denne uge sagde to museumsdirektører op, og Shakira udgav et hævntørstigt hit om sin eks
20. januar 2023Den colombianske megastjerne har i denne uge efterladt rigeligt med guldæg i teksten på sit ’diss-track’ til, at alle vidste, det handler om eksen, Gerard Piqué. Og så har indbegrebet af en Hollywood bombshell efterladt verdenen lidt kedeligereI denne uge fik vi en tv-serie med Adele, Harry Kane og Greta Thunberg i hovedrollerne
13. januar 2023Det var også ugen, hvor vi blev bekendt med et specielt samarbejde mellem Ørsted og et stort britisk museum, og hvor den russiske juryformand for den efterhånden temmelig omtalte børnebogspris H.C. Andersen-prisen valget at trække sig