Læsetid: 2 min.

Lad endelig fiktionen komme til fadet med virkelige hændelser og offentlige ytringer

Mens Rasmus Paludan truer en silkeborgensisk teatergruppe, der vil basere en monolog på hans udtalelser, med en ophavsretssag, opfører to teatergrupper stykker om den terrorismedømte Kundby-pige. Det er kun rimeligt, at fiktionen går i lag med virkeligheden
Mens Rasmus Paludan truer en silkeborgensisk teatergruppe, der vil basere en monolog på hans udtalelser, med en ophavsretssag, opfører to teatergrupper stykker om den terrorismedømte Kundby-pige. Det er kun rimeligt, at fiktionen går i lag med virkeligheden

Philip Davali/Ritzau Scanpix

11. oktober 2019

Det lyder næsten som en god idé til en sketch: Den racismedømte debattør og jurist Rasmus Paludan truer med at lægge sag an mod en teatergruppe, der har lavet en kritisk indstillet monolog baseret på hans offentlige udtalelser.

Den samme Rasmus Paludan, der med henvisning til ytringsfriheden har gjort krav på enorme ressourcer i form af politibeskyttelse til sine hyppige enmandsdemonstrationer.

Som det så ofte forholder sig i disse år, er der ikke tale om satire, men derimod om en virkelig diskussion. Den nystartede teatergruppe Magistraten, der har hjemme i Silkeborg, har netop udskudt premieren på monologen Rasmus Paludans hvide skjorter fra 20. oktober til næste år. Det skriver Berlingske.

Årsagen er, at Rasmus Paludan efter at være blevet inviteret til premieren, luftede et krav om royalties til gengæld for de ytringer, han har bidraget med til manuskriptet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu