Note
Læsetid: 3 min.

Lyset går ud hos Morrissey, gamle genier dør og adskillige 24syv-programmer lever videre

På kulturredaktionen har mild forargelse over pophelts højredrejning i ugens løb blandet sig med misundelse over, at tjansen som ghostwriter for Prince gik til en eller anden amerikaner, og lettelse over, at mange af Radio24syvs programmer finder nye hjem
Prince’ erindringsbog ’The Beautiful Ones’ er netop udkommet. Selv nåede Prince kun at skrive på sit bogprojekt i tre måneder, inden han døde i en alder af 57 år.

Prince’ erindringsbog ’The Beautiful Ones’ er netop udkommet. Selv nåede Prince kun at skrive på sit bogprojekt i tre måneder, inden han døde i en alder af 57 år.

Kultur
1. november 2019

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Morrisseys lys er gået ud

Ralf Christensen

Den tidligere The Smiths-forsanger, engelske Morrissey, vil åbenbart ikke stå tilbage for andre højrepopulisters angreb på den fri presse.

Det 60-årige ikon, der meget klart har udtrykt sympati for det højreradikale og islamofobiske parti For Britain, langede igen i lørdags ud efter den britiske avis The Guardian, som han tidligere har opfordret fans til ikke at læse. Måske især fordi de gav ham én stjerne for hans seneste plade, men nok også fordi de skriver positivt om multikulturalisme og negativt om Brexit.

»Fuck The Guardian« stod der med store hvide bogstaver på hans sorte, ærmeløse T-shirt ved en koncert i Los Angeles. T-shirten led en krank skæbne, da han til sidst rev den midt over og tørrede sig med den.

»There’s a light that never goes out,« sang Morrissey engang i The Smiths. Han sang tydeligvis ikke om sig selv.

Har du KirstenBirgitstinenser eller Cordua&Stenenser?

Katrine Hornstrup Yde

Efter først FM- og så DAB-udbudsrunden kommer nu: adoptionsrunden. Den fortsætter, men dette ved vi: ’Nattevagten’ overtages af Radio4 – det har været planen, siden Radio24syv vidste, at de røg af FM-båndet. Berlingske Media overtager en større radiosøskendeflok, der føres videre som podcast: B.T. bringer monstrøst populære ‘Fodbold FM’ og ’Det, vi taler om’ samt ’Politiradio’. Aktie- og investorsitet Euroinvestor snupper ’Millionærklubben’. Berlingske kommer til at udgive ’Cordua & Steno’, ’Kampagnesporet’ og ’Hitlers Æselører’, og Weekendavisen viderefører ’24 spørgsmål til professoren’ med deres egen Lone Frank.

’Den Korte Radioavis’ blev meget ivrigt kurtiseret af Zetland, men Rasmus Bruun takkede nej til dem og andre i Journalisten.

Alle med KirstenBirgitstinenser kan imidlertid få lettet lidt af trykket, når Cilius og Bruun til foråret turnerer med showet Sommeren på Birgitø. Og så gør Berlingske Media hele Radio24syvs arkiv offentligt tilgængeligt. Det skal nok gå, venner.

Robert Evans søgte det originale og var selv en original

Christian Monggaard

På et tidspunkt midt i 1960’erne var Hollywood så meget på røven, kreativt og økonomisk, at man valgte at lade en flok uprøvede, unge talenter overtage styringen. Det resulterede i ti års kunstnerisk opblomstring og en lang række nyskabende film, som man stadig taler om i dag.

En af de unge, der kom til fadet, var Robert Evans, der døde forleden, 89 år gammel. Han blev i 1966 udpeget til chef for filmselskabet Paramount og stod i årene efter bag moderne klassikere som Rosemary’s Baby, The Godfather, Chinatown og Love Story.

»Vi gik efter det originale,« sagde han ifølge The New York Times i 2002 til Variety.

»Nogle gange røg vi på røven, men vi skabte også magi.«

Evans var en kulørt og kontroversiel skikkelse, der sjældent holdt sig tilbage, og han kæmpede både med kokainafhængighed og personlig fallit – noget, han fortæller underholdende om i bogen og filmen The Kid Stays in the Picture.

Julen kommer tidligt i år

Cecilie Armand

Dean Martins klassiker »Baby, It’s Cold Outside« fra 1944 opdateres på John Legends kommende julealbum.

Sangen blev sidste år kendt som ’jule date rape’-sangen, efter at #MeToo-høreapparaterne var blevet tunet, og et friskt lyt til sangteksten fik en amerikansk radiostation til at vurdere, at sangen ikke længere var egnet til æteren.

Med nutidens ører er der indikationer af, at kvindens drink bliver piftet for at gøre hende medgørlig:

»Say what’s in this drink?«, spørger hun, hvorefter der bliver svaret:

»No cabs to be had out there«.

I den opdaterede version synger Kelly Clarkson:

»What will my friends think?«, hvortil John Legend svarer:

»It’s your body, and your choice«.

Julen kommer tidligt i år.

Drømmejob fra helvede: ghostwriter for Prince

Lone Nikolajsen

Vi er nogen, der har diskuteret, om det ville være mest fedt eller mest frustrerende at være ghostwriter for Prince, hvis erindringsbog The Beautiful Ones netop er udkommet.

Bogprojektet havde kun været tre måneder undervejs, da Prince lige pludselig døde uden at efterlade sig nogen anvisninger om projektet, hvis koncept hele tiden havde skiftet.

Den situation stod den dengang 30-årige Dan Piepenbring i i 2016 – alene med interviewudskrifter og Princes håndskrevne noter.

Nu er erindringsbogen The Beautiful Ones udkommet, og baseret på et interview i The Guardian var arbejdet hårdt, men nok allermest spændende. 

Serie

Ugen på kulturgangen

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her