Læsetid: 5 min.

Mette Moestrup: »Hvorfor skrive politisk? Det har jo slet ikke hjulpet!«

I 2006 blev den politiske poesi for alvor vakt til live igen. Det skete blandt andet med udgivelsen af Mette Moestrups ’Kingsize’, skriver vores kritikere i sidste uges afsnit om den danske litteraturhistorie for det 21. århundrede. 13 år senere fortæller Mette Moestrup om, hvor magtpåliggende det føltes at skrive politisk, da det danske sprog begyndte at ændre betydning i midten af nullerne
Mette Moestrup vandt i 2007 Montanas Litteraturpris for sin digtsamling ’Kingsize’ fra året før. Informations kritiker Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen anførte i serien 20 før 20 digtsamlingen som toneangivende for den politiske poesis retur i år 2006.

Mette Moestrup vandt i 2007 Montanas Litteraturpris for sin digtsamling ’Kingsize’ fra året før. Informations kritiker Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen anførte i serien 20 før 20 digtsamlingen som toneangivende for den politiske poesis retur i år 2006.

David Bering

15. oktober 2019

Interviewet er ikke mange minutter gammelt, da Mette Moestrup spærrer øjnene op, så det hvide er blottet.

»Du ved godt, at aber griner, når de er bange, ikke?« har hun spurgt lige inden.

Hun lader en chimpanselignende skriglatter fylde rummet, inden hun skifter ansigtsudtryk og fortsætter med alvor i stemmen:

»Dengang i nullerne vidste jeg ikke, om jeg skulle le eller græde. Jeg var både paf, vred og rædselsslagen. På det tidspunkt skete der så kolossalt et skift i dansk politik, at det var ligesom at putte en farvet dråbe i en klar væske. Det farvede alt. Det farvede alt i mit liv, syntes jeg.«

I Informations serie om litteraturhistorie fra det 21. århundrede fremhæver kritiker Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen Mette Moestrups digtsamling Kingsize som toneangivende for den politiske poesis retur i år 2006.

Det var den periode, hvor Muhammadkrisen, et stærkt Dansk Folkeparti og en buldrende Irakkrig ifølge Mette Moestrup begyndte at sætte spor i det danske sprog.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Michael Larsen
  • Carsten Munk
  • Katrine Damm
  • Anders Olesen
  • Bjarne Toft Sørensen
Michael Larsen, Carsten Munk, Katrine Damm, Anders Olesen og Bjarne Toft Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu