Kommentar
Læsetid: 4 min.

På kulturredaktionen er vi beliebers, tourguides og et teenage wasteland

I hvert fald i denne uge, hvor vi ønsker Justin og Hailey Bieber tillykke, glæder os, over at The Who aldrer smukt og til at se jer fredag aften på kulturnatten
Justin Bieber er blevet gift (igen) med Hailey Baldwin, og parret har suppleret bryllupsbillederne med en fælles undertøjsreklame for Calvin Klein.

Justin Bieber er blevet gift (igen) med Hailey Baldwin, og parret har suppleret bryllupsbillederne med en fælles undertøjsreklame for Calvin Klein.

Calvin Klein/Ritzau Scanpix

Kultur
11. oktober 2019

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Status: Overvåget

Lukas Oliver Rastovic

Nu tager Facebook og Instagram vores virtuelle liv til et nyt niveau med funktionen Auto Status, en del af deres nye app, Threads.

Her kan man dele billeder med sine tætte venner i lukkede gruppechats og aktiverer du Auto Status, kan dine venner (og Facebook) følge med i alt, hvad du laver. Rører du ikke din telefon i en time, ændres din status til slapper af (*sofa-emoji*). Bevæger du dig med en cykels hastighed eller mere, er du på farten (*cykel-emoji*). Spørgsmålet er bare, hvilken emoji man skal bruge for den situation, at overvågningskapitalismen har infiltreret ens liv?

Baby baby baby ooh

Cecilie Armand

Beliebers over hele verden har udstødt et allerallersidste suk efter vores alle sammens yndlingsbaby Justin Bieber, som nu for anden gang er blevet gift med den amerikanske model Hailey Baldwin (nu Bieber). Parrets første bryllup foregik uden for offentlighedens søgelys på rådhuset i New York, mens det nye bryllup har været til skue for deres mange følgere på Instagram.

De har bl.a. lagt et billede op af Haileys meterlange slør med den indgraverede tekst »’till death do us part«, og bryllupsbillederne er siden fulgt op af en fælles undertøjsreklame for Calvin Klein. Kulturredaktionen ønsker parret held og lykke; både med ægteskabet og med offentlighedens interesse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Hailey Rhode Bieber (@haileybieber) on

Nye film til hjemmesofarækken …

Eva Novrup Redvall

Det er efterhånden ikke så lidt, man som dansk filmelsker kan vælge imellem på streamingfronten. For to uger siden lancerede Grand Teatret sin streamingtjeneste Grand Hjemmebio, som lokker med over 180 titler »skræddersyet til kræsne og kvalitetsbevidste filmelskere«. Med eksisterende danske sites som f.eks. Filmperler og Filmlounge er der gang i udvalget af andet end nylige premierefilm, og der er god grund til løbende at følge udbuddet.

Efter at have indgået et eksklusivt samarbejde med franske TF1 byder Filmlounge denne måned f.eks. på Les Diaboliques af Henri-Georges Clouzot, og i oktober er der også premiere på nybølgeklassikere som François Truffauts Ung flugt og Cléo fra 5 til 7 af Agnès Varda. Så er man til fransk film, er der guf til den eksklusive sofarække derhjemme.

 

The Who er gode til at være grå

Ralf Christensen

Britiske The Who optrådte på Woodstock i 1969, og de gav os det uforsonlige ungdomsforsvar »My Generation« i 1965. »Hope I die before I get old«, lød det dengang. Nu synger The Who igen om deres generation på »All This Music Must Fade«, men nu som ældre og henvendt til den yngre generation.

Sangen giver sig ikke ud for at være revolutionær, den hævder ikke noget ejerskab over rockmusikken, og den er befriet for ungdommens kvaler. »I’m not blue, I’m not pink / I’m just grey, I’m afraid«, lyder det. Og det er godt at høre bandet roligt og afklaret genbesøge storhedstiden med et solidt riff og et hæderligt omkvæd. Nu med en afvæbnende selverkendelse: »I know you’re gonna hate this song«. Forsoning. Også det klæder The Who.

Bæredygtighedsudgave af Minecraft

Serve Savin

Dansk Arkitektur Center har i anledning af C40 World Mayors Summit i denne uge inviteret børn til at forholde sig til verdens arkitektoniske udfordringer gennem computerspillet Minecraft. I en digital verden bygget særligt til anledningen skal børnene hen over en uge designe et samfund, hvor bæredygtighed belønnes og overforbrug får spillets ’dommedagsur’ til at tikke hurtigere.

 

 

C40 Klimatopmøde i Minecraft!

BIG - Bjarke Ingels Group inviterer børn og unge til C40-topmøde i Minecraft på Triergamings server. Sammen har de skabt et unikt Minecraftunivers - the BIG future - hvor deltagerne får en uge til at befolke spillets BIG'ske øer med bæredygtige samfund, hvor ethvert forbrug af ressourcer får spillets ’dommedagsur’ til at tikke hurtigere! De 100 bedste byggere vælges til finale BLOX d. 12. oktober på C40-topmødets sidste dag. Herefter er der frit slag på Minecraft-byggeri hele efterårsferien i Dansk Arkitektur Center - DAC - hvor man også kan se BIGs udstilling 'Formgiving'! Find ud af hvordan du deltager her: https://www.youtube.com/watch?v=fHG-LalZ4fw Live like tomorrow C40 CitiesRealdania Dansk Arkitektur Center - DAC BLOX Microsoft Københavns Kommune BIG - Bjarke Ingels Group

Posted by New Relevance on Friday, September 27, 2019

Det står i kontrast til den almindelige version af spillet, hvor ressourcerne i det digitale univers er ubegrænsede. Det er nye tider for ungdommen. Digitalt og i den virkelige verden.

Kom og niv os i kinden

Katrine Hornstrup Yde

Fredag er hele Danmarks kulturnat, hvilket for dig, kære læser, bør betyde, at du prompte tager toget, færgen, metroen eller cyklen ind til St. Kongensgade i den superdyre midte af København og stalker os på Information helt i bund: Hvordan ser kulturredaktionens nye åbne kontorlandskab/start up-virksomhed ud? Hvor grumt bliver det, når kulturredaktøren og filmredaktøren skændes om, hvor mandede Tarantinos film er? Hvad ved vores kunstredaktør om samtiden, som I ikke vidste? Hvad tænker vores billedredaktør nu om vores skandaleombruste fotoserie om grædende børn?

Kom glad. Drik vin. Fortæl os, hvad vi gør forkert. Niv os i kinden. Kl. 18-22.

Serie

Ugen på kulturgangen

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her