Læsetid: 6 min.

Radio4-chef: »Jeg synes jo ikke nødvendigvis, det er en ulempe at være en bonderøv«

Med nye kildetyper, værter og historier vil Radio4, der går i luften fra Aarhus i dag, skabe nysgerrig og tilgængelig taleradio, der inddrager lytterne. Forbilledet er BBC i Manchester, der har givet nye vinkler på historier, der før kun blev fortalt fra London. Sådan siger kanalchef Anne-Marie Dohm, der ikke selv har noget imod at blive kaldt en ’bonderøv’
Med nye kildetyper, værter og historier vil Radio4, der går i luften fra Aarhus i dag, skabe nysgerrig og tilgængelig taleradio, der inddrager lytterne. Forbilledet er BBC i Manchester, der har givet nye vinkler på historier, der før kun blev fortalt fra London. Sådan siger kanalchef Anne-Marie Dohm, der ikke selv har noget imod at blive kaldt en ’bonderøv’

Ernst van Norde

1. november 2019

Efter kun tre en halv måneders forberedelse – og i skyggen af en national sorgbearbejdelse af Radio24syvs lukning – har Danmark fået en ny taleradio.

Radio4, som den nye kanal hedder, overtager fra fredag frekvensen på FM-båndet fra netop Radio24syv, der har haft sendetilladelsen de seneste otte år. Den nye landsdækkende radiokanal udgår fra Banegårdspladsen i Aarhus og opererer under sloganet: Radio4 – Taler med Danmark. For det er netop ambitionen med den nye taleradio at få hele Danmark i tale, siger administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør på Radio4 Anne-Marie Dohm.

»Vi har alle forskellige vilkår, alt afhængig af hvor i landet vi bor, og hvilken uddannelse og indkomst vi har, og dét er vigtigt at vide, når man skal lave et relevant public service-indhold til hele befolkningen. Der skal være forskellige muligheder for at stige på indholdet, så man ikke kommer til at lave taleradio til dem, der i forvejen læser dagblade og er flittige kulturforbrugere. Dét har været afsættet for den radio, vi prøver at lave,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

"Folk har behov for at proppe hinanden ned i kasser" .... skøn tillid til vores næstekærlighed radiochefen udtrykker, eller er det bare et argument for sætte mere fart i fængselsbyggeriet?