Læsetid: 5 min.

»Rod og sjusk« skaber tvivl om Radio Louds budget, mener eksperter

Vinderen af udbuddet om den nye radiokanal, Loud, har ikke budgetteret med de fulde omkostninger i forbindelse med at sende radio på DAB-sendenettet. Det viser oplysninger, som kanalen har sendt ind som en del af ansøgningen. Ifølge eksperter skaber fejlen i budgettet tvivl om økonomien bag radiokanalen
Radio24syv lukker og slukker den 31. oktober 2019. Radio Loud vandt nemlig udbuddet om en ny DAB-kanal, men ifølge eksperter er der mangler i det budget, som Radio Loud indsendte som del af ansøgningen.

Radio24syv lukker og slukker den 31. oktober 2019. Radio Loud vandt nemlig udbuddet om en ny DAB-kanal, men ifølge eksperter er der mangler i det budget, som Radio Loud indsendte som del af ansøgningen.

Martin Lehmann

30. oktober 2019

Den seneste uge har udbuddet af Danmarks nye taleradio fået kritik på en række punkter.

Blandt andet har flere eksperter kritiseret, at Radio- og tv-nævnet i sin vurdering af ansøgerne har brugt en uhensigtsmæssig regnemetode, at der er fejl i udregningen af point, og at radiokanalen Loud kunne vinde, selv om nævnet i sin vurdering af Loud skriver, at nævnet er i tvivl om kanalens »evne og mulighed for at opfylde minimumskrav« i udbuddet.

Nu viser det sig, at selskabet bag radiokanalen har fejl i mindst én af posterne i det budget, som selskabet har sendt ind som en del af ansøgningen. Det betyder, at der mangler omkring 800.000 kroner i radiokanalens budget.

»Det er en fejl. Når man ansøger om et eller andet, så har man et regelsæt, man ansøger ud fra, og der må man have en forventning om, at man overholder det. Det er det helt grundlæggende,« siger Leif Christensen, adjunkt i regnskab ved Copenhagen Business School.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Marianne Stockmarr
Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Houmøller

Skidt - pyt; så er tingene jo som det plejer, og helt i orden. Billigste tilbud vinder jo altid!

John Andersen, Marianne Stockmarr, Torben Bruhn Andersen, Birte Pedersen, Rolf Andersen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Det er bare et budget og ikke et revideret regnskab, og 800.000 ud af 70 mill er "piece of cake". Der vil være mange andre budgettal der er mere usikre, sådan er det med budgetter.