Læsetid: 3 min.

Under seks millioner om året afgjorde udbuddet af Danmarks nye taleradio. Tidligere formand for Radio- og tv-nævnet er kritisk

Radio24syv var dyrere end konkurrenterne, men ifølge tidligere formand for Radio- og tv-nævnet er 5,5 millioner om året et »beskedent« beløb i forhold til den samlede danske mediestøtte. »Det bør ikke afgøre udbuddet,« siger han
Mens Radio24syv ville bruge hele det afsatte beløb på 280 millioner over fire år (og for det fik 0,25 point), ville Loud lave radio for 261 millioner (hvilket gav 1,75 point). Forskellen i kroner og øre betød altså en forskel i point på 1,5. Tidligere formand for Radio- og tv-nævnet Christian Scherfig er kritisk over for, at forskelle i økonomien i den størrelsesorden skal være afgørende.

Mens Radio24syv ville bruge hele det afsatte beløb på 280 millioner over fire år (og for det fik 0,25 point), ville Loud lave radio for 261 millioner (hvilket gav 1,75 point). Forskellen i kroner og øre betød altså en forskel i point på 1,5. Tidligere formand for Radio- og tv-nævnet Christian Scherfig er kritisk over for, at forskelle i økonomien i den størrelsesorden skal være afgørende.

Niels Christian Vilmann

26. oktober 2019

I denne uge vandt radiokanalen Loud udbuddet af Danmarks nye public service-taleradio. Det skete i konkurrence med Radio24syv og DK4 Radio.

Mens Loud fik 6,65 point i Radio- og tv-nævnets samlede vurdering, fik de to andre henholdsvis 5,10 og 4,65 point, hvilket altså var 1,55 og 2 point lavere end vinderen. Pointene blev givet ud fra tre forskellige kriterier – og ikke mindst økonomi var et afgørende kriterium.

Mens Radio24syv ville bruge hele det afsatte beløb på 280 millioner over fire år (og for det fik 0,25 point), ville Loud lave radio for 261 millioner (hvilket gav 1,75 point). Forskellen i kroner og øre betød altså en forskel i point på 1,5.

Tidligere formand for Radio- og tv-nævnet Christian Scherfig er kritisk over for, at forskelle i økonomien i den størrelsesorden skal være afgørende.

»Man kan overveje, om 20 millioner i den store sammenhæng er et for beskedent beløb til at afgøre – uden at jeg i øvrigt har en holdning til, om Radio24syv eller Radio Loud er den rette vinder – om danskerne får den bedste radio,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

René Arestrup

Tænk at det er nødvendigt at indkalde en tidligere nævns-formand for at udlægge det åbenbare: At denne afgørelse er ren volapyk - og at farcen kan give anledning til et spørgsmål eller to.

Jeg føler mig hensat til Putins Rusland.

Rolf Andersen, Torben Bruhn Andersen, Birte Pedersen, Tue Romanow, Torben Lindegaard, Eva Schwanenflügel, John Andersen, Carsten Munk, Bjarne Andersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Måske kan de ikke stave på Radio LOUD.
Men de kan da læse…. :0
Overskrift i Berlingske Tidende:
”Radiochef overrasket over nævn: Havde forventet fordel af at dække hele Danmark
Radio24syv-chef forventede at opnå fordel ved at dække hele Danmark. Men det fremgår af udbudsmaterialet, at dækning og andre teknikaliteter slet ikke tæller med i vurderingen af DAB-ansøgningerne.”
https://www.berlingske.dk/samfund/radiochef-overrasket-over-naevn-havde-...

Henrik Brøndum

Jeg forstår ikke hvorfor det skal koste skatteyderpenge at lave taleradio? Det vrimler jo med folk der er så vilde med at høre sig selv tale, at de gør det gratis? Hvis det bliver muligt kommer jeg med at alternativt bud på 12 millioner om året. En symbolsk løn til mig selv på 10 millioner og 2 millioner til mikrofoner , sendere og husleje.

Flemming Berger, Jannick Sørensen , Ole jakob Dueholm Bech, Mikael Velschow-Rasmussen og Peter Tagesen anbefalede denne kommentar
Michael Mansdotter

Grundlæggende en syg tanke at udbyde public service radio på noget som ikke kan, og ikke skal, fungere på markedsvilkår. Demokrati handler ikke om "hvad der er", men om: "hvad man vil".

Margit Johansen

Glæder mig til at opleve LOUDS bud på en bæredygtig dab-radio, interaktiv med målgruppen, uden selvfede værter og ondskabsfuld kampagne forklædt som satire.

Svend Erik Hansen, ingemaje lange, Peter Tagesen og Jens Flø anbefalede denne kommentar

Det som er forgået med valget af Loud er selvfølgeligt ikke demokratisk, men det er åbenbart sådan demokratiet i Danmark fungere. Luk munden på de kritiske.

Der bliver snakket helt udenom formålet med radio 24-7. At man ved reduktion af P1, har barberet det meste dybdeborende og vidensdelende fra P1. Og vi istedet har fået underholdende snakkeradio, med kendte mennesker. Barberingen af P1, blev gennemført som et konservativt projekt, for at erstatte folkeoplysning med underholdning. Projektet er til overmåde lykkedes, så masser af velbjærgede venstreorienterede vil beholde deres underholdende snakkeradio, og hverken regeringen eller dens støttepartier overvejer bare at føre pengene tilbage til P1, så vi kan øge demokratiet og folkeoplysnings.

Carsten Munk, P.G. Olsen, Ib Christensen, Lars Jørgensen, Bjarne Andersen, Werner Gass, Leif Iversen, Allan Madsen, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Peter Tagesen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Nævnte var udpeget af LA's kulturminister MB. Nævnet havde beskrevet, hvad de ville lægge vægt på - hvorfor Radio Møller-24/7 ikke havde læst det eller taget det alvorligt - mener jeg er det største mysterium.
Måske anså "24/7 sig sikre på at få tildelt DAB-kanalen, når den var "skræddersyet" til dem og nævnet var udpeget af MB.

Carsten Munk, Leif Iversen, Allan Madsen og Jens Flø anbefalede denne kommentar

Jens Flø

Nu var 24syv fra start primært befolkede af gamle inferiøre og kuriøse berlingerbloggere og andet godtfolk med bånd til berlingeren eller folk omkring den sprøjte - og blev ved med at være det. Det gav mig lidt associationer til fagbevægelsen i gamle dage, hvor partibogen skulle være i orden.
Der blev så af og til hentet en ind i programuniverset, der skulle underbygge det "alsidige programudvalg".

Jeg ser det sådan, at det er hele det intellektuelle segment omkring de 30-50 år på begge sider af det politiske spektrum, der hyler over lukningen, som var de en 6-årig, der ikke kan få sin vilje og derfor ligger og skriger på gulvet foran slikafdelingen i supermarkedet fredag eftermiddag.

Leif Iversen, Allan Madsen og Jens Flø anbefalede denne kommentar

Mon ikke der var et par sociale projekter, som skulle genovervejes, hvis 5,5 millioner kr. forskel i pris, pludselig, og med bagudrettet virkning, ikke mere ansås for at være afgørende for, hvem der skulle have tildelt projektmidlerne?

Eva Schwanenflügel, Leif Iversen og Lene Krathmann Pedersen anbefalede denne kommentar