Læsetid: 4 min.

Han stod til afklapsning, men nu er Jonas Buhl Bjerre en ny og rekordung stormester i skak

En bette purk fra Bjedstrup blev i 2014 dansk mesterspiller og har siden givet anledning til meget øjengnideri. Og nu har den nu 15-årige Jonas Buhl Bjerre sikret sig den fornemme titel i en skakturnering, der ellers var spækket med verdensstjerner
Danmarks nye, rekordunge stormester Jonas Buhl Bjerre mødte i maj i Cirkusbygningen verdensmesteren Magnus Carlsen. Det var en umulig opgave for den unge danske skatkomet, men efterfølgende udtalte verdensmesteren sig meget rosende om den unge danske skakspiller.

Danmarks nye, rekordunge stormester Jonas Buhl Bjerre mødte i maj i Cirkusbygningen verdensmesteren Magnus Carlsen. Det var en umulig opgave for den unge danske skatkomet, men efterfølgende udtalte verdensmesteren sig meget rosende om den unge danske skakspiller.

Nils Meilvang

23. oktober 2019

Det lignede unægtelig en overmatchning, da den 15-årige skakspiller Jonas Buhl Bjerre fra Bjedstrup mellem Skanderborg og Ry stillede op til den monsterstærke turnering Grand Swiss på Isle of Man.

Med den norske verdensmester Magnus Carlsen og de seneste to VM-udfordrere – amerikaneren Fabiano Caruana og russeren Sergej Karjakin – i spidsen for et felt, der talte langt over 100 stormestre (GM’ere), kunne man frygte en demoraliserende afklapsning af det unge danske talent.

Turneringen strakte sig over hele 11 runder – og i hver eneste skulle Jonas op mod en stormester, der havde styrke nok til at kunne glide ind på førstebrættet på det danske landshold, der senere på ugen skal indlede kampen om EM i Georgien.

Jonas overgik alle forventninger ved at score nøjagtigt 50 procent mod denne frygtindgydende modstand. Han tabte i femte runde til verdensstjernen Wesley So fra USA og i sidste runde til den rutinerede russiske huggeblok Aleksej Drejev – efter at have stået mere end lovende undervejs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
  • Anders Reinholdt
ulrik mortensen og Anders Reinholdt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det mest opsigtsvækkende resultat i dansk sport i år!
Det helt vildt!!!
Tillykke, og håber pandekager på rådhuset i Silkeborg.