Læsetid: 5 min.

Vera på 21 om Radio Louds åbne mikrofon: »Jeg ville nok ikke lytte til det i tre timer«

Vi har bedt to unge – en højskoleelev på en journalistlinje og en redaktør på et magasin af og for unge – om at give deres vurdering af programforslagene fra Radio Loud
Vi har bedt to unge – en højskoleelev på en journalistlinje og en redaktør på et magasin af og for unge – om at give deres vurdering af programforslagene fra Radio Loud

Mia Mottelson

25. oktober 2019

Mediebranchen har de seneste par dage rystet på hovedet over en række af de programforslag, som man kan finde i den nye DAB-kanal for unge Radio Louds ansøgning til Radio- og tv-nævnet.

Vi har talt med Emil Snebang på 21 år, der er højskoleelev på Vallekilde Højskoles journalistlinje, og Vera Mosbæk Ipsen på 21 år, der er redaktionschef på Sein.

So Social Me … (Torsdage kl. 18.05-19.00)

»So Social Me er et program omkring vores største danske you-tubere, bloggere og instagramere. Mange af dem har meninger og holdninger og de repræsenterer en generation og en kultur som er voksende og noget kun de unge forstår sådan rigtigt… Vi kigger blandt bloggere, youtubere, instagramere… (talent, meninger, holdninger). Vi udfordrer de nye talenter fra de sociale medier. De får muligheden for at lave et radioprogram omkring et tema, som er deres hjertebarn. De skal være i dialog med lyttere. Vi sætter en ramme for programmet – de fylder ud.« Fra Radio Louds ansøgning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Skyd dem ned fra starten! Radio Loud er noget lort.

PS: Det samme skete med Radio24syv, hvis bortgang nu begrædes på linje med en kær ven.

Slap nu af !!! lad nu den nye radio få en chance. Radio24syv bør forlade scenen uden den store medie bevågenhed. Det er ikke unormalt med udskiftning !!

Ib Christensen

@Anders Sørensen
Jeg går ikke så højt op i om det er den ene eller den anden. Men vi står lige nu med et problem ang. tolke fordi man valgte at købe katten i sækken. Det er ikke kanalerne der er problemet!

Morten Hjerl-Hansen

Der er ikke tilstrækkeligt på spil i alle de programmer hvor folk der ikke kender hinanden på et personligt plan snakker sammen. Dem var/er der for mange af på 24syv. Jeg synes (stadig) det kunne være spændende at høre et program hvor gamle, glade, garvede psykiatribrugere med "eksistentiel forankring" i litteraturens verden taler om specifikke emner i blot et kvarters redigeret udsendelse om ugen. Der findes et fænomen der hedder humoristisk fornemmelse for sproget. Den sjove fornemmelse at man ofte siger for meget, fyrer noget tomt bavl af eller tager magten over den anden og samtalen med en kæk retningsudstikkende gang plidderpladder. Psykiatribrugere i det skizofrene spektrum eller med bipolar diagnose har ofte en masse livsgenererende tricks på hånden, vi er vågne og varme. Der kan sagtens ske en utraditionel forplantning og spredning af mod på livet gennem at lytte til sprogligt generøse og uhøjtidelige venner. Det er selve eksistensen og friheden, den indre frihed, der er på spil. Sproget vil være fornyende. Der vil være masser af stil og personlighed. Emnerne kunne være: Børnepsykiatri, sygeligt raseri, oplysning om psykiatri, kæmpeforskellene mellem mennesker, yndlingsforfattere, psykiatriske diagnoser, hjemløse, ulighed og vækst, uhøjtidelighed, politikeres karakter, gamle dage, årsagerne til stress i samfundet, den danske nationalkarakter, den svenske nationalkarakter, moral, kommende teknologier.