Læsetid: 2 min.

Bach Friday: Et åndeligt fællesskab om ikke at købe nyt tv i dag

Det er ikke længere nok at blive hjemme fra turen i Elgiganten - nu vil kritikerne også ud og være sammen på Black Friday
Klima- og miljøorganisationer har omdøbt Black Friday til Green Friday, og den amerikanske tradition er hvert år genstand for enorm kritik. Men er antidyrkelsen af Black Friday selv blevet tilstrækkelig religiøs, spørger Iben Katrine Alminde.

Klima- og miljøorganisationer har omdøbt Black Friday til Green Friday, og den amerikanske tradition er hvert år genstand for enorm kritik. Men er antidyrkelsen af Black Friday selv blevet tilstrækkelig religiøs, spørger Iben Katrine Alminde.

Tobias Nilsson

29. november 2019

Blandt de mange begivenheder i dag, der drejer sig om nedsatte varer, faldt jeg over en, der er helt gratis: Bach Friday i Stefanskirken på Nørrebro, en koncert med musik fra den alvorlige tyske komponist i protest mod den letsindige forbrugsfest.

Det er Black Friday, og selv om det ikke er længe siden, at den amerikanske tradition på dagen efter Thanksgiving blev importeret til Danmark, så er tilbudsfesten blevet dybt integreret i de danske butikker.

Og omtrent lige så længe har anti-Black Friday været en tradition i danske debatklummer og på sociale medier. Nogle butikker promoverer sig som klimabevidste ved at holde lukket i dag i stedet for at sætte priserne ned.

Der er næsten (kun næsten) gået lige så meget sport i at kritisere den tilbagevendende begivenhed, som der er i at løbe efter Elgigantens billigste fladskærms-tv. Og de sidste par år har vi da også hørt argumenter for og imod Black Friday – og ikke mindst for og imod kritikken af Black Friday:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu