Læsetid: 2 min.

Hvad bliver der af dansk drama i en streamingkrigstid?

Lokalt indhold er en af de magiske ingredienser, som både danske og udenlandske streamingtjenester skal vinde krigen om brugernes tid og penge med
’Når støvet har lagt sig’ fra DR Drama får premiere i 2020.

’Når støvet har lagt sig’ fra DR Drama får premiere i 2020.

Jason Alami / DR

15. november 2019

Det kan godt være, at dansk film har svært ved at få det hele til at løbe rundt rent økonomisk – kunstnerisk og kreativt går det noget bedre. Men den danske tv-branche har kronede dage, og flere selskaber, som tidligere satsede på film, satser nu på serier.

Det skyldes, at både danske, nordiske og amerikanske tv-stationer og streamingtjenester som TV 2, Viaplay, Netflix og HBO Nordic bruger flere og flere penge på dansksproget drama. Lokalt indhold er nemlig en af de magiske ingredienser, som både danske og udenlandske streamingtjenester skal vinde krigen om brugernes tid og penge med.

»Jeg tror, at fiktion er så stærkt et trækplaster på streaming, at det kun går én vej,« siger TV 2’s fiktionschef, Katrine Vogelsang, i dagens kulturtillæg i den første af en række artikler, hvor vi forsøger at blive lidt klogere på streaming- og dramaudviklingen i Danmark. Og det er den samme melding, Information får fra andre aktører i den danske og internationale tv-verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu