Læsetid: 4 min.

Død er ikke længere en undskyldning for ikke at arbejde

Gode kulturprogrammer på DR dør, mens James Dean genopstår på lærredet. Det måber vi i denne uge over på kulturredaktionen, alt imens John Kørner raser over »profithungrende røvhuller«, Kanye West tager en karrieredrejning, og en teaterinstruktør vinder indsigt i tykke menneskers følelser
James Dean genopstår digitalt i ny film

James Dean genopstår digitalt i ny film

Agk Images / Ritzau Scanpix

22. november 2019

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Kulturnedtur på DR

Anita Brask Rasmussen

Så blev det ugen, hvor DR offentliggjorde de endelige konsekvenser af de politisk vedtagne besparelser, og det bliver ikke sjovt for dem, der har nydt DR’s forsøg på at lave lidt hopla i kulturformidlingen. Programmer som Kunstquizzen, Historiequizzen, Vild med bøger og Danmarks bedste portrætmaler forsvinder fra fladen.

Ikke alle programmer er lige vellykkede, men denne lægmand har nydt at føle sig i stand til at vurdere lighed, originalitet og penselstrøgenes intention i Danmarks bedste portrætmaler og at gætte med i Historiequizzen på, om det var, fordi brandfolkene var stangvisne, at slukningen af en af Københavns mange historiske brande var så ineffektiv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Katrine Damm
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro, Katrine Damm, Maj-Britt Kent Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Beklager, jeg har ikke fået læst artiklen endnu, ska' nok..

Jeg er så bare så voldsomt fascineret af overskriften, så jeg ikke lige er kommet videre..

"Død er ikke længere en undskyldning for ikke at arbejde"

Det er så nemlig her, jeg tænker, at jobcenter i den grad ikke kan få armene ned; det åbner jo, man skulle dæleme ikke tro, at der var flere lavthængende frugter at høste, men jo for satan da (beklager satan, at du lige bliver blandet ind i noget så banalt..)
- op for hidtil ikke registrede perspektiver, - det er de så NU

Selvfølgelig: ser det lidt ud til, at det der såkaldte arbejdsudbud ser lidt sløjt ud, hvad fanden gør man så?
Jo, det er den reneste, skarpeste og klare logik, så maser man, ikke kun de halvdøde, men nu også de heldøde ind i den computer, hvor jeg lige har skrevet at du er bare så arbejdsdygtig - jamen jeg er jo død..?
Ja, og?
Det står nemlig i loven, at erklærer jeg dig arbejdsdygtig og har registreret dig som så, så er det SÅDAN - dead or alive
Halleluja

Flemming Berger, Sofie Jørgensen, David Zennaro og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

RIP er for længst overtrådt, men får James så understøttelse? Måske ligefrem et honorar? Eller skal "arven" gå til familien - der vel er ret så fjerne slægtninge.

Søren Kristensen

Jeg kommer fx ikke til at savne "Danmarks bedste portrætmaler" på DR, da jeg ikke kan få mig selv til at tro at der blandt den udvalgte skare af håbefulde, men overvejende talentfattige, amatørmalere virkelig skulle kunne findes danmarks bedste. I vild med dans er man, til sammenligning og trods alt, beskedne nok til at kalde amatørerne, danmarks modigste. Det kunne man godt lære noget af en anden god gang: Danmarks modigste portrætmalere. Og hvis man vil gøre det rigtigt godt burde man helt droppe den kollektive proces og give tid til fordybelse og egentlige møder mellem kunstner og model. Forudsætningen er selvfølgelig at man befolker feltet med konkurrenter der faktisk kan male.