Læsetid: 4 min.

Forlaget Cappelen Damms seneste gak-i-låget-roman trukket tilbage

Efter en serie artikler i Dagbladet valgte chef for faglitteratur hos Cappelen Damms, Knut Ola Ulvestad, at trække bog om kræft tilbage
Efter en serie artikler i Dagbladet valgte chef for faglitteratur hos Cappelen Damms, Knut Ola Ulvestad, at trække bog om kræft tilbage

Jesse Jacob

8. november 2019

NORGE

Kan bøger nære et dødsønske?

Tirsdag denne uge skulle det norske forlag Cappelen Damm have udgivet bogen Spirit Hacking af Durek Verrett, men efter en serie artikler i Dagbladet tog forlagets chef for faglitteratur, Knut Ola Ulvestad, sig tid til at læse bogen, hvorefter udgivelsen blev trukket tilbage.

Til avisen VG udtalte han, at de passager, som omhandler behandlingsmetoder og årsager til kræft, gjorde den umulig at sende ud:

»Hvis den læses bogstaveligt, kan den være decideret skadelig.«

Avisen Klassekampen har nu læst fem andre bøger i kategorien ’sjæl, krop, sind’, der er udgivet af Cappelen Damm. Og de er ikke mindre gak i låget.

En af dem, for eksempel, er Den indre årsaken af Martin Brofman, der blandt andet påstår, at alvorlig sygdom begynder med et dybtliggende ønske om at dø. Denne bog indledes i øvrigt med en ansvarsfraskrivelse:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu