Læsetid: 2 min.

Indtil Radio4 får kritisk brod, lever savnet af 24syv retfærdigvis videre

Efter en uges Radio4-lytning kan avisens jyskfødte kulturredaktion rapportere om teknisk bøvl, venlig og hjælpsom stemning, dialektbehag, meget lidt kritisk brod, få magthavere i studiet og masser af plads til forbedring
8. november 2019

Går man ind på Radio24syvs hjemmeside i disse dage og klikker på live, så kan man høre et hjerte, der banker. Dunk dunk. Dunk dunk. Håbefuld ventepuls. For kanalen har ikke erklæret sig selv helt død endnu efter en uges mediepolitisk ballade om DAB-udbuddet.

I samme tidsrum har kulturredaktionen lyttet med på og skrevet om den nye arvtager Radio4 for at lure, hvad Radio4 bliver for et selskab i danskernes liv. 

Rasmus Elmelund fik af sin lytning af eftermiddagsfladen med programmet 4-toget indtryk af »en blanding af Go’ Aften Danmark og Radio24syv Morgen. Og måske også lidt Jørn og Kims morgenprogram på ABC«.

Han noterede sig, som i øvrigt alle andre lyttere på vores i høj grad jyskfødte kulturredaktion, hvor usædvanligt – og rart – det egentlig føles med en så stor overvægt af ublu jyske dialekter.

Så: Allerede lidt lun medvind mærkede vi her.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Savnet af 247 er slut for mit vedkommende. Det er dejligt at slippe for Hassan Priesler og Finnsk terapi. Kom nu videre.
Alle omtaler af Radio4 bærer præg af skribenterne aldrig har været med til at starte en helt ny virksomhed fra bunden. Det tager tid som det også gjorde for 247.
Hukommelsen er for kort. Da 247 begyndte at sende gik der flere år før jeg fandt flere programmer der var værd at lytte til, men nu er 247 blevet gud.

Det er meget sjovt med denne evindelige tro på, at det eneste, der tæller, er at interessere sig for 'magten i samfundet'; men mig bekendt er R4dio først og fremmest en kulturkanal og som sådan forpligtet på oplysning i bred forstand, men på et kvalificeret niveau.