Læsetid: 4 min.

Information skriver det 21. århundredes litteraturhistorie. Her er de første 11 år

Fra 2000-2010. Dansk litteraturhistorie kort fortalt
Fra 2000-2010. Dansk litteraturhistorie kort fortalt

Sofie Holm Larsen

15. november 2019

En forfatter spiller hjemløs, udkanten svarer igen, Irakkrigen holder sit indtog, Jørgen Leth tager kokkens datter, poesien bliver identitetspolitisk, kolonihistorien slår tilbage, Anders Fogh springer ud som litterat.

Information er som den første avis nogensinde i fuld gang med at skrive det 21. århundredes danske litteraturhistorie ud af de største og mest dagsordensættende begivenheder. Vi er nået godt halvvejs, så her følger et overblik over de første 11 år

2000: Claus Beck-Nielsen går på gaden

Multikunstneren Claus Beck-Nielsen udfordrer både grænserne mellem kunst og journalistik og virkelighed og fiktion, da han i 2000 kickstarter sit nyeste projekt. Han kalder sig Claus Nielsen og udgiver sig for at være hjemløs – både på gaden og i Information, hvor han rapporterer om sine oplevelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu