Læsetid: 5 min.

Instagrampoesi er »en æstetisk revolution i kunstnerisk tankegang«

Hjemmesiden digte.dk var Danmarks første litterære, sociale medie og foreviget i Informations samtidslitteraturhistorie for 2009. Ti år efter sidens nedlukning støtter og promoverer unge digtere nu i stedet sig selv og hinanden på sociale medier som Facebook og Instagram
11. november 2019

Først syv verselinjer på gul baggrund. 115 likes. Så et fotografi af en enarmet tyveknægt med et oplyst og tilasket askebæger i forgrunden. 135 likes. Så endnu et digt med titlen Matrix-morgen. 196 likes. Og så et fotografi af to små drenge med ens solbriller, den mindstes sidder skævt. 166 likes.

Sådan ser en lille del af Christian Freunds instagramunivers ’poetensdagbog’ ud. Han er såkaldt instapoet og udgiver altså sine digte på det sociale medie, der ellers både er lavet til og propfyldt med billeder af smuk mad, smukke steder og smukke mennesker.

»Jeg skrev så meget og havde så mange ideer og materiale, men jeg blev træt af, at det lå og samlede støv på skrivebordet. Jeg ville gerne have det ud til folk, både for min egen skyld, men også fordi det kunne være, der var nogen, der kunne bruge det til noget, at det kunne hjælpe nogen,« siger den 20-årige ripenser, som har knap 11.200 følgere på sin poesiprofil.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Toft Sørensen
Bjarne Toft Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu