Læsetid: 5 min.

Madame Nielsen ser ikke, at Handkes sprog tøver foran de bosniske muslimer og opløser kendsgerninger

Selv om vi ikke med sproget kan beskrive »hvordan det egentlig var«, bør vi ikke overgive os til subjektivisme, relativisme, fordrejning og historieforfalskning
At beskrive Handkes gentagne tvivl om og relativering af Srebrenica på tidspunkter, hvor vidnesbyrdene er overvældende, som et udtryk for »civilisation« er i mine øjne hvinende skævt, skriver Steffen Groth.

At beskrive Handkes gentagne tvivl om og relativering af Srebrenica på tidspunkter, hvor vidnesbyrdene er overvældende, som et udtryk for »civilisation« er i mine øjne hvinende skævt, skriver Steffen Groth.

Visar Kryeziu

29. november 2019

Forsiden af Informations bogtillæg fredag den 15. november var prydet af et foto af Peter Handke og teksten »Forfatter frikendt«. Inde i avisen blev der argumenteret, plæderet og suggereret for frifindelsen i et firesiders essay af Madame Nielsen. Og i en kommentar fra litteraturredaktør, Peter Nielsen, var der opbakning til frikendelsen.

Madame Nielsen er en glimrende forsvarsadvokat. Hendes fortolkninger flugter smukt med Handkes interesser, sproget smyger sig smidigt om alvorlige fejltrin, og Handkes grundlæggende perspektiv ophøjes til en stræben efter retfærdighed. Ikke kun retfærdighed for Serbien, men retfærdighed som sådan. Lige så stedvist skarpseende og velskrivende Madame Nielsen kan være, lige så idealiserende og svagtseende er hun i væsentlige dele af forsvarsskriftet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu