Podcast
Læsetid: 1 min.

Vi har nedtur over Obama

I denne uges podcast taler vi om kriseramte konservative i Tyskland, fertilitetskrise i Vesten, Brian Mikkelsens kulturkanon (husker I?) og hvorfor Obama opfører sig vildt træls, efter at han er blevet god for 40 millioner dollar
I denne uges podcast taler vi om kriseramte konservative i Tyskland, fertilitetskrise i Vesten, Brian Mikkelsens kulturkanon (husker I?) og hvorfor Obama opfører sig vildt træls, efter at han er blevet god for 40 millioner dollar
Kultur
23. november 2019

Vi er ved at uddø!

... eller det er vi på et tidspunkt. Måske. Og måske kun de af os, der er lyserøde.

Forskere peger nemlig på, at den lave fødselsrate på verdensplan betyder, at mange lande ikke kan opretholde deres befolkninger. Men hvad er årsagerne? Hvad gør vi for at vende udviklingen? Og er det faktisk et problem? Lærke Cramon har set på begrebet ’fertilitetskrise’ og kommer i studiet.

Gennem på telefon har vi vores mand i Berlin Mathias Sonne. For lige nu er de tyske kristenkonservative i CDU samlet til årsmøde. Og der er nok at tage fat på: De præsterede elendigt i delstatsvalgene, er for nedadgående i de nationale meningsmålinger, og det er ikke lykkedes for Merkel at installere en solid efterfølger til tronen. Hvad nu, CDU?

Und ... så er vi nået til året 2012 i vores danske litteraturhistorie 20 før 20. Det var det år, hvor daværende kulturminister Uffe Elbæk lukkede og slukkede for Brian Mikkelsens kulturkanon. Klik! Og hjemmesiden var nede og ambitionen om at give os et litterært nationalt referencepunkt det samme. Men hvad er en kanon og er en kanon virkelig så fjollet som dens rygte? Erik Skyum-Nielsen øser af sin indsigt.

Sidst, men ikke mindst, så har jeg givet Rune Lykkeberg lov til at udskifte sin optur med en … røvtur. For han er så splitter ragende tosset på Barack Obama, at han næsten ikke kan være i sin egen krop. Hør hvorfor.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Tænker klodens øvrige skabninger vil sætte stor pris på, at der bliver færre menneskeaber