Læsetid: 8 min.

Overblik: Her er kritikken af Radio Loud

Siden udbuddet af DAB-sendetilladelsen blev afgjort, er der i medierne blevet rejst en række kritikpunkter af både Radio Louds ansøgning og Radio- og tv-nævnets vurdering af den. Vi har samlet nogle af kritikpunkterne og de modsvar, nævnet kom med fredag: fra afrundingsfejl i pointberegningen til en satirechef, der ikke har tid til eget program
Sagerne har været mange, siden Radio Loud overraksende for mange vandt udbuddet af DAB-sendetilladelsen. Radio24syv sagde torsdag farvel, og fredag kom Radio- og tv-nævnet med modsvar på kritikken. Vi dykker her ned i syv kritikpunkter samt nævnets modsvar.

Sagerne har været mange, siden Radio Loud overraksende for mange vandt udbuddet af DAB-sendetilladelsen. Radio24syv sagde torsdag farvel, og fredag kom Radio- og tv-nævnet med modsvar på kritikken. Vi dykker her ned i syv kritikpunkter samt nævnets modsvar.

Ida Marie Odgaard

2. november 2019

Da udbuddet af DAB-sendetilladelsen blev afgjort sidste tirsdag, var det en stor overraskelse for mange, at vinderen blev Radio Loud frem for Radio24syv. Siden har en række fremtrædende personer og eksperter kritiseret Radio Louds ansøgning og Radio- og tv-nævnets vurdering af den.

Sagerne har været så mange, at det kan være svært at danne sig et overblik. Derfor har vi her samlet syv kritikpunkter og nævnets modsvar til dem.

1. Landsdækkende radio, der dækker 80 pct. af landet

Ifølge udbuddet skal radioen være landsdækkende:

»Radiokanalen skal være landsdækkende, hvorfor det ikke er tilladt at opdele sendefladen geografisk. Et givent program skal derfor udsendes samtidig i hele tilladelseshaverens sendeområde via DAB.«

Senere i udbudsmaterialet står det dog, at kanalerne kan vælge mellem at sende på DAB Blok 1, der dækker 83 procent af landet, eller DAB Blok 2, som dækker hele landet.

Radio Loud har valgt den første løsning og lever dermed op til udbudsbetingelserne, selv om de ikke er landsdækkende, som der blev krævet andetsteds i udbudsmaterialetet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Bjarne Andersen
  • Erik Karlsen
  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm, Bjarne Andersen, Erik Karlsen, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

En udbudsgiver der ikke følger de mest basale principper for et offentligt udbud. Og ingen klageinstans. Suk.

Radio og tv-nævnet har med deres håndtering af udbuddet gået DF’s ærinde. Jeg tror ikke, at de har gjort det med vilje. Men hele sagen er et sørgeligt syn.

Let's get LOUD, 'Det lille mememageri' på 24syv har haft en fest med 'let's get LOUD' efter udbuddet gik den vej - tak for det, det har fandme været sjovt.

(Det tog mig lang tid, før jeg fangede det der med de memes, men de sidste par måneder har jeg været på.
VH Katrine, der har passeret de 55;))

Dorte Sørensen

Hvad med at give LOUD en chance, de kommer først i luften til april.
Radio Møller havde trods mange erfarende folk i ledelsen fra DR også store indkøringsproblemer.

Derudover vidste Radio og TV nævnet en vis selvstændighed ved ikke at udpege Radio Møller som vinder . DAB-kanalen var ellers blevet skræddersyet til dem efter balladen over den politiske nedlæggelse.
DAB kanalen skulle ellers ha. været givet til et "rent" kulturstof, som Per Stig Møller og hans regering med DF's stemmer fratog kulturen ved at halvere P2 sendeudbud.

Måske nogen skulle have læst og forstået udbudsmaterialet grundigt før de bød på DAB kanalen, så havde de været forskånet for at se det hele bagklogskabens ulidelige klare lys.
Radio- og tv-nævnet svarer på spørgsmålene som vi er vant til at se medier inkl. Radio 247 svare på klager. De svarer udenom og ændrer intet i deres vurderinger.

christen thomsen

Det billigste tilbud fik sendetilladelsen. Personligt forstår jeg ikke, hvorfor folk der deltager i sådan en udbudsrunde ikke tager en rafleomgang indbyrdes med forskellige fiktive 'tal' på deres bud. Så vælger man det, der ser billigst og mindst provokerende ud (tidligere erfaring med emnet er uinderordnet), og smører lidt plusord på. Hvor svært kan det være. Alle udbud vindes idag ved at tilbyde en urealistisk pris. Spændende blir' det, når principperne i fremtiden overføres til f.eks. sundhedsområdet: læger, sygeplejersker - , de billigst mulige (erfaring underordnet).

Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Kim Houmøller og Rune Stilling anbefalede denne kommentar

Politterne flytter ingen hegnspæle med hænder så tæt på egen krop, men hvornår skiftede det ekstra DAB udbud segment fra det overmodne til frisk frugt ?

R4DIO afløser Radio247 og DAB kanalen sigter mod små mensker uden DAB. Derfor MÅ det være LOUD i konkurrencen om de grønne ører.

Fra 50 til 70 til 0 eller fra 50 til 30 til 0 må være et passende resume over eventyret om konen i muddergrøften revisited, alt efter viewpoint og temperament, dog med den tilføjelse at redningskransen var pumpetiert

Per Christiansen

Vi ejer ikke en DAB radio, kender ikke nogen der har en DAB radio. Åh jo måske en.
Er der nogen der køber DAB radioer idag?

De har lukket min (foretrukne) radiokanal.

Vandet er lukket.

Det er mørkt, og det bliver kun mørkere.

De fucking fifler med retsstaten. Og hvorfor så det? - de fleste vil jo nok umiddelbart tænke, at det ikke er en god ide.- Men jo, det er det altså, fordi - og hold nu fast derude - det er jo netop for at passe på selvsamme retsstat og de der retsprincipper, at det så selvklart, selvsagt - åbenbart - kan være en god ide, sådan lige, sådan bare lige en smule, er en rigtig god ide at fifle lidt med den der retsstat, de der retsprincipper og den der tredeling af magten.
Aha. Jaså. Jamen så maker det sgu sence :-(

Så jeg siger med Kirsten Birgit:

REND MIG I RØVEN

Nå - men nu er jeg begyndt at lytte til musik igen.
Hvorfor lytte til sludder-plidder-pludder-pladder, når jeg kan lytte til:
Oh! Sweet nuthin'- she aint got nothing at all
(Lou Reed, hvis der er nogen, der skulle være interesserede)

Medierne er simpelthen for meget mht. radio 24/7. Og giv lige LOUD chancen for at sende før kritikken hagler. Armslængde princippet burde fastholdes m.h.t. Christiansborg. Endvidere burde medierne måske fokusere lige så stålsat på andre virkelige problemer i samfundet, som de har gjort, fordi et af deres egne har tabt et udbud. Radio 24/7 havde gode indslag men også skidt og pjat. Og dengang Per Stig Møller ødelagde P 2, var vi mange der virkelig var kede af det, men acceptere at kulturministeren den gang ville noget andet. Da erindrer jeg ikke noget mediehysteri i den anledning.

Søren Kristensen

Jeg har altid været lidt bagud på trends og er først lige begyndt at lytte til Radio24syv for kort tid siden.Til gengæld æder jeg fire fem korte radioaviser i streg i håb om at få det hele med, før sporene slettes. Det er jo fremragende radio og jeg kan ikke rigtig finde ud af om folk er sure fordi de ikke tror på Radio Loud eller fordi de er ligeså begejstret for Kirsten Birgit, som jeg er. Uanset, så er navnet nok til at gøre en både mistrøstig og mistroisk. Det ligner jo ikke noget at kalde en radiostation Loud. Ikke desto mindre bør vi give det nye en chance, ikke mindst nu hvor vi har chancen for at være med fra start. Mit personlige problem, i den anledning, er bare at jeg mangler evnen til at forestille mig et program der kan hamle op med Den Korte Radioavis..Så sig lige til hvis jeg går glip af noget.