Læsetid: 4 min.

Peter Adolphsen guider dig igennem det lokale gedemarked, BogForum

Det er Bogforum-weekend, så selv denne side er trukket i markskrigerklæderne og skrøvler løs om de bedst anmeldte bøger
Det er Bogforum-weekend, så selv denne side er trukket i markskrigerklæderne og skrøvler løs om de bedst anmeldte bøger

Jesse Jacob

15. november 2019

DANMARK & AMAGER

Lokale spedalske

Så er det igen den weekend, hvor den cirka samlede danske bogverden vrimler ud til Bella Center på Amager for at skrabe gratisaviser og bogtilbud op under neglene. Og ganske som vanligt er det overvældende flertal af forfattere hidrørende fra nærværende gletsjerafskrab af en nation.

Almindeligvis undgår denne bogkortside danskere som var de spedalske profeter, men okay så, lad mig nævne et par af de optrædende bogaktuelle lokale: Lone Aburas, Jussi Adler-Olsen, Naja Maria Aidt, Ali Aminali, Ursula Andkjær Olsen og Claus Ankersen. Og det var bare blandt dem, der begynder med A.

NORGE & AMAGER

Det ene broder-søster-folk

Men hvis ikke vi kan få forfatterne danske, så går vi efter dem, der taler og skriver et sprog, der til forveksling ligner vores modersmål, bare med en mindre mudret klang: nordmænd (og ditto -kvinder). Og her kan Bogforums program faktisk diske op med et helt lille panteon: Vigdis Hjorth, Erika Fatland, Tomas Espedal, Erlend Loe og Geir Gulliksen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Hjerl-Hansen
Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu