Læsetid: 2 min.

Jeg er ikke skuffet over ’Fred til Lands’. Jeg er skuffet over mig selv

Det værste ved ’Fred til lands’ er ikke, at den er dårlig. Det værste er, at jeg igen faldt i søndagsseriefælden, fordi DR lokkede mig til at tro, at det kunne være anderledes
’Fred til lands’ lignede et bud på en dansk ’Fargo’ eller ’True Detective’. Men den endte med at blive endnu en rodet, gumpetung søndagsserie fra DR.

’Fred til lands’ lignede et bud på en dansk ’Fargo’ eller ’True Detective’. Men den endte med at blive endnu en rodet, gumpetung søndagsserie fra DR.

Tine Harden

22. november 2019

Det begynder med et håb. Det her smager af noget frisk. Fyn badet i ulve og neon. Den rendyrkede, rødhårede ondskab, der skal dø, før han når at ødelægge et lille landsbysamfund – eller værre: Blotlægge den ondskab, de selv rummer. Fred til lands – en dansk Fargo eller True Detective? Hvis Anders Thomas Jensen fik et kærlighedsbarn med Nicolas Winding Refn? 

Man tilgiver tvivlsomt skuespil, klodsede replikker og svingende realisme. Man tænker: Vi skal lige i gang, ikke. Det her, det kunne blive godt.

Seks en halv time senere glor man tomt på en flok gumpetunge bøverter, der over kaffe og kringle skændes om, hvem der har bollet hvis kone hvornår, og hvem der har løjet om hvilken fortid hvor længe. Og ham den onde er ikke engang rigtig ond længere. Og nu er man fanget, for der er kun ét afsnit tilbage, og man kan lige så godt se, hvad det slutter med. Så fik de os igen, haha.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mikael Velschow-Rasmussen
  • Christian Mondrup
  • Rasmus Knus
Mikael Velschow-Rasmussen, Christian Mondrup og Rasmus Knus anbefalede denne artikel

Kommentarer

- Jeg synes så den er - bliver stadigt sjovere; indrømmet, stadig i tvivl om tilsigtetheden, men ikke desto mindre...

Ellers enig med Mikka Tecza angående DR Drama, med 'Bedrag' som undtagelsen...

Jeg stod af efter "Sommer" på DR (2008) og heldigvis er der sket en eksplosion i kvaliteten af serier, blot er disse ikke at finde på danske kanaler.

DR har vel grundlæggende et problem med konformitet, der forhindrer al innovation og orginalitet.

Anders Sørensen

Man slipper heldigvis for at se fyntyperne, hvis man ikke er tvunget qua anmelder. Og Mikka Tecza skriver virkelig sjove anmeldelser, når hun er skuffet. Så i virkeligheden er alt godt. Jeg gider ikke rigtig se noget med ironisk distance; jeg har folk til at se ting for mig med ironisk distance.

Mikael Velschow-Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Anna Regine Irgens Bromann, Niels Duus Nielsen, Anders Weicheck og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar

Hvor er det dejligt at se jer; Niels Duus Nielsen og fru Preisler :-) Måske I tilbringer tid i en hvis' skammekrog... ;)

Eva Schwanenflügel, Grethe Preisler, Maj-Britt Kent Hansen, Randi Christiansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Sådan synes jeg det er med mange serier. Historien kan egentlig godt fortælles på 1½ time, men den skal pinedød smøres så tyndt som 'for lidt smør på for meget brød'