Læsetid: 3 min.

»En steak-i-rend-dreng-videnskab«

Oksekødsskandalen og Donald Trumps forsøg på at købe Grønland var blandt emnerne i første runde af Informations sangkonkurrence, der fandt sted i skyggen af en anden, mere kontroversiel julesang på Christiansborg
»Og Peter Skaarup skuer at / hans kære jul går under. / Det multikulturelle pjat / det hersker nu om stunder: / Hvor julespøg og julespæk / og julepølsemadder / blir lavet om til vintergæk« Sådan lyder det i et af ugens vindervers.

»Og Peter Skaarup skuer at / hans kære jul går under. / Det multikulturelle pjat / det hersker nu om stunder: / Hvor julespøg og julespæk / og julepølsemadder / blir lavet om til vintergæk« Sådan lyder det i et af ugens vindervers.

Nils Meilvang

30. november 2019

Lejlighedssange kan have forløsende potentiale, og når de er bedst, tilbyder de os en mulighed for at udtrykke det, som ellers kan være svært at sige. Men lejlighedssange kan også være pinagtige, og når de er værst, sætter de ord på det, som aldrig burde være sagt. Et vers i Bertel Haarders (V) årlige og traditionsrige julesang – som er skrevet på samme melodi, som vi skriver på – blev i denne uge et ufrivilligt eksempel på det sidste.

Sangen indeholder et vers om den voldtægt, som fandt sted i teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (EL) lejlighed tidligere i år – og den slutter med linjerne:

»Han møved’ med dem begge, og han pilled’ lidt for meget!
Han tro’de, at i Enhedslisten var der fælleseje!
Men hvorfor skal de vær’ så striks’
og hindre Enhedsliste-sex,
lad ham dog få en dejlig heks
med hjem til jul!«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu